Diari Més

Tribuna

El Baix Penedès i la Diputació

Diputat provincial

Creado:

Actualizado:

Fa poques setmanes que ha començat la legislatura a la Diputació de Tarragona, i tinc el repte i la responsabilitat de representar a la comarca del Baix Penedès en aquesta institució. Dins de la demarcació de Tarragona, molt sovint, el Baix Penedès, passa desapercebut, però cal tenir present que som la tercera comarca en població del conjunt de la província.

Som una comarca peculiar. Som Penedès i el 1833 es va decidir que aquest tros de territori formés part de la província de Tarragona, mentre la resta del Penedès formés part de la de Barcelona, som penedesencs de Tarragona. Els darrers 50 anys han estat espectaculars al Baix Penedès, hem patit una revolució demogràfica i urbanística considerable. Avui dia, encara que algú, romànticament, encara ho nega, el Baix Penedès forma part de les lògiques territorials de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Tenim aquesta peculiaritat que ens diferencia de la resta de la demarcació de Tarragona.

Hem de ser conscients, i la institució sobretot, que no podem quedar atrapats en un esquema territorial del 1833, som al 2023. El Baix Penedès no és una perifèria del Camp de Tarragona, el Baix Penedès té la seva pròpia personalitat i idiosincràsia.

És per això que afrontaré aquesta legislatura amb tres grans reptes que han de suposar un salt qualitatiu de les polítiques de la Diputació enfront del Baix Penedès.

El primer, cal que la Diputació proposi la creació d'una Seu Institucional al Baix Penedès tal com tenen les altres dues realitats territorials de la província, no volem ser més que ningú, però no volem ser menys.

El segon, que en termes de pressupost i d'inversions el Baix Penedès tingui reconeguda la seva realitat i pes demogràfic entre les 10 comarques que conformen la demarcació. Som la tercera comarca en població i amb unes necessitats pròpies que cal donar resposta.I tercer, treballar per constituir la Taula del Penedès, conjuntament amb la Diputació de Barcelona, per donar resposta als projectes i als reptes de futur que compartim amb el territori del Penedès que forma part de la província de Barcelona. Hem de tenir la voluntat, el coratge i la valentia de superar els esquemes territorials del 1833 i pensar que els reptes del Baix Penedès s'han de llegir en clau de Vegueria del Penedès, i la Diputació hi ha de ser.

Entenc el servei públic com un compromís per millorar la vida dels pobles i ciutadans que represento, i per això durant aquests quatre anys treballaré perquè el Baix Penedès faci un salt endavant en les seves relacions amb la Diputació de Tarragona.

tracking