Diari Més

Tarragona i Reus es preparen per viure les tradicionals processons del Sant Enterrament

Tindran lloc a les 19.30 i les 20 hores, respectivament

Imatge de la processó del Sant Enterrament de Tarragona.

Confrares i espectadors celebren la processó del Sant Enterrament de Tarragona amb la treva del ventDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les ciutats de Tarragona i Reus viuran diversos actes durant el matí Divendres Sant fins que arribi l'esperat moment de les processons del Sant Enterrament. Durant dos anys de pandèmia, els confrares no ha pogut veure sortir els passos per Setmana Santa, fet que farà que enguany tinguin un valor afegit.

En el cas Tarragona, a les 6 hores, la Catedral acollirà elSermó de Passió, anomenat popularment «de la bufetada», que organitza la Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist. A les 6.15 h, des de l'església de Natzaret hi haurà la Sortidadel Sant Crist de la Sang que aniràencapçaladaper la Creu dels Penitents. L'acompanyaran elscongregants i representants de les confraries tarragonines, amb vesta i cucurulla, per a dirigir-se a la Catedral, des d'on a les 6.30 h. començarà elViaCrucis Processionalper la Part Alta, que finalitzarà a l'església de Natzaret.

També a la ciutat, a les 16 h.des de l'Església de Natzaretsortiran els armats de la Reiali VeneradaCongregació de la Puríssima Sang per iniciar la Recollida de Misterispertraslladar-los a la plaça del Rei.A la Rambla Vella es recolliran els passosL'oració de Jesús a l'Hort i Vetlleu i pregueu;a la plaça Verdaguer laPresa de Jesús i Descendiment de la Creu; a la Rambla NovaJesús és despullat de les seves vestidures, Jesús Natzarè, El Cirineu i Retorn del Calvari;a la Rambla Nova elSant Enterrament, Sant Sopar, Cristo del Buen Amor iNtra. Sra. de la Amargura con San Juan Evangelista;al carrer UnióJesús de la Passió; i ala Rambla Nova 64 elSant Ecce-Homo. Tot seguit es recolliran a la Plaça de la Pagesia elSant Sepulcre i La Pietat; i alPla de la Seu el pas deLa Soledat.

A les 19.30 hores des de l'església de Natzaret sortirà latradicional Processó delSant Enterrament, declarada FestaPatrimonial d'InterèsNacional per la Generalitat de Catalunya, organitzada per la R. i V. Congregació de la Puríssima Sang de N. S. Jesucrist. Hi participaran els armats de La Sang i les tretze associacions de Setmana Santa.

Dissabte, ales 18 h. a l'Església de Natzaret hi haurà la Processó de la MaredeDéude laSoledat. I a les 22 h. laCatedral de Tarragona acollirà la Vetlla Pasqual a càrrec del'Excm. i Rvdm. Dr. Joan Planellas.

A Reus

Pel que fa al programa de Reus, els ganxets podran veure elsolemne trasllat del pas de La Verònica a les 6.30 h., des del local dels Passos del carrer de Castellvell fins la Parròquia de Sant Joan Baptista. A les set del matí, começarà el solemne i tradicional Viacrucis, centenari a la ciutat, organitzat per l'Arxiconfraria del Sant Crist de la Creu, amb la participació dels Armats de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de N.S.J., la Creu dels Improperis de la Confraria de Sant Josep i Sant Jaume, el misteris de l'Oració a l'Hort de la Confraria La Salle, la Verònica de la Confraria de la Verònica, Nostre Pare Jesús del Calvari i Verge del Calvari de la Confraria de Nostre Pare Jesús del Calvari, i les representacions de les altres confraries de la Setmana Santa de la ciutat, i la participació del president de l'Agrupació d'Associacions de Setmana Santa de Reus. El recorregut del Viacrucis s'iniciarà i finalitzarà a la parròquia de Sant Joan Baptista.

A les 11. 30h., els reusencs podrangaudir dela solemne Processó de l'Agonia amb el trasllat de la Venerada Imatge del Sant Crist de la Sangfins a l'església Prioral de Sant Pere Apòstol. En arribar, tindrà lloc la solemne Funció de l'Agonia, cadascuna de les Set Paraules de Jesús a la Creu, la

qual serà predicada pels preveres de les parròquies de la ciutat de Reus.

A les 14.30h. des de l'església Prioral de Sant Pere Apòstol, Solemne processó de les Tres Gràcies, amb el retorn de la Venerada Imatge del Sant Crist de la Sangal seu temple titular, pel recorregut tradicional. En arribar-hi la Sagrada Imatge, es procedirà a l'emotiu, solemne i tradicional moment de demanar les Tres Gràcies al Diví Crucificat.

Tancaran els actes de Divendres Sant, laProcessó del Sant Enterrament que començarà a les 20 hores. L'acte l'organitzala Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostredes del1557. Aquesta comptarà amb la participació de totes les congregacions, arxiconfraries, confraries i ger·

mandats de la Setmana Santa de Reus. La processó sortirà de l'església Prioral de Sant Pere Apòstolper acabar al Temple de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist. En acabar tindrà lloc lapregària, l'ascens al dosser i l'adoració de la Venerada Imatge del Sant Crist de la

Sang.

Dissabte, a les 19.30 h., al temple de la Reial Congregació de la Puríssima Sang se celebrarà laVetlla a la Mare de Déu de la Soledat. Mentre que el Diumenge de Resurrecció tindrà lloc a les11.30h.la Funció de la Coronació del Senyor, que se celebra a la Reial Congregació de la Puríssima Sang des del 1565.

tracking