Diari Més

Crisi sanitària

L'alcalde Ricomà és partidari de fer cribratges massius a la ciutat

L’Ajuntament adopta noves mesures per combatre l’augment de contagis i des del pròxim dilluns les dutxes de les platges deixaran de funcionar

L'alcalde Ricomà durant la seva intervenció i, al fons, la regidora Cinta Pastó.

L'alcalde Ricomà durant la seva intervenció i, al fons, la regidora Cinta Pastó.Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona ha presentat avui un nou llistat de mesures per lluitar contra l’augment de contagis de coronavirus a la ciutat. L’alcalde Pau Ricomà s'ha mostrat partidari que el Departament de Salut faci cribratges massius a Tarragona. Ricomà ha reconegut que ha traslladat a Salut aquesta voluntat i que l’Ajuntament intentarà que es dugui a terme. No obstant això, l’alcalde ha dit que hi ha altres ciutats on la situació és més problemàtica. De fet, ha apuntat queTarragona és la ciutat catalana de més de 100.000 habitants «més segura», però ha advertit de la necessitat d’aplicar noves mesures o recuperar altres que ja s’havien aplicat per evitar entrar «en una situació de risc alt».

Ricomà haassegurat que «som conscients que hi ha ciutats en una situació més delicada que la nostra» i que, per tant, compren que des del Govern es prioritzi fer els tests PCR en altres indrets. Sense citar-la, fa referir-se a Reus, on s’estan fent proves massives en tres barris de la ciutat.

Per altra banda, l’alcalde de Tarragona ha dit que «intentarem que es facin, però entenem que hi ha llocs que tenen la llum encesa quan nosaltres encara no la tenim», tot i que ha insistit en la necessitat de no abaixar la guàrdia en cap moment.

Noves mesures

Les dutxes de les platges de Tarragona i les fonts públiques deixaran de subministrar aigua a partir del pròxim dilluns. Aquestes són dues de les mesures que l’Ajuntament ha presentat dimecres per reduir el perill de contagi de la població per la pandèmia de coronavirus. L’alcalde, Pau Ricomà, ha dit que Tarragona és la ciutat catalana, de les considerades grans, «més segura», però ha advertit de la necessitat d’aplicar noves mesures o recuperar altres que ja s’havien aplicat per evitar entrar «en una situació de risc alt». Dimarts, l’Ajuntament va celebrar una Junta de Portaveus i va organitzar una reunió telemàtica amb agents socials i econòmics com les associacions de veïns.

A més de tornar a tancar l’aixeta de les dutxes de les platges, Ricomà ha comentat que s’intensificaran els controls per part de la Guàrdia Urbana per garantir el compliment de la normativa tant dels ciutadans com dels establiments comercials. «Estem decidits a tancar terrasses d’establiments que incompleixin la normativa», ha dit.

Les mesures afecten àmbits tan distants com el món de l’esport o l’activitat al tanatori. Amb relació al primer, Ricomà ha dit que els equips esportius només podran entrenar als recintes municipals, que no acolliran partits fins a nova ordre. «Els clubs estan d’acord», ha assegurat l’alcalde, qui s'ha mostrat convençut que «adoptaran totes les mesures de seguretat que calgui». Aquesta mesura no afecta els equips professionals. Ricomà ha dit que «es permeten els entrenaments, perquè durant els mateixos es poden fer controls als jugadors».

Pel que fa als serveis funeraris, les sales de vetlla del tanatori no podran albergar més de 10 persones a l’hora, i a l’espai destinat a incineracions només ho podran fer grups de 4 persones «que es podran alternar», ha apuntat. Les sales de cerimònies podran cobrir el 50 per cent de l’aforament, mentre es mantingui l’actual situació de contagis.

Aforament a l’EMT

Per altra banda, Ricomà ha anunciat que l’Empresa Municipal de Transports (EMT) «està estudiant redimensionar totes les línies per mantenir un aforament limitat a una tercera part en les hores punta, quan hi hagi més afluència». Per aconseguir-ho, l’EMT haurà de modificar diferents línies. «Intentarem ampliar el servei», ha remarcat l’alcalde.

Ricomà ha comentat que l’inici del curs escolar el pròxim 14 de setembre també farà que augmenti l’ús dels autobusos de l’EMT, per la qual cosa cal prendre mesures per evitar que es produeixin grups formats per moltes persones.

En un altre context, Ricomà ha garantit que les llars d’infants municipals seguiran els protocols i que les ràtios es mantindran entre 10 i 15 infants per aula. En aquest punt, el conseller d’Educació, Manel Castaño, qui li acompanyava en la roda de premsa, ha apuntat que «a Tarragona no hi ha cap aula infantil amb més de vint alumnes». També han assistit a la roda de premsa la primera tinent d’alcalde, Carla Aguilar-Conill, i la regidora de Turisme, Cinta Pastó.

Ricomà s'ha mostrat convençut que les noves mesures contribuiran a controlar la covid-19 i ha tornat a demanar el compromís dels ciutadans.

Tarragona reforçarà la desinfecció i neteja dels seus carrers.

L'Ajuntament de Tarragona reforçarà la desinfecció dels carrers i tanca les fonts públiquesCedida

tracking