Diari Més
Dídac Nadal Abad

Regidor de Junts per Tarragona i president de l'empresa municipal ESPIMSA

Política

«L'empresa de mercats ha de ser imaginativa i aportar solucions»

Nadal diu que el mercadet de Bonavista ha de tenir un punt d’informació sobre el pla d’evacuació

Nadal afronta una nova etapa política com a president de l'empresa responsable dels mercats.

«L'empresa de mercats ha de ser imaginativa i aportar solucions»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

—Li van demanar o va ser vostè qui va proposar que li atorguessin la presidència d’ESPIMSA?

—Ho vaig demanar jo perquè és l’empresa municipal que planteja més problemàtiques i perquè és l’única en la qual el president gairebé no cobra res, menys de cent euros per consell fet. A més, perquè és l’empresa amb més feina a fer.

—Se li gira molta feina?

—En tots els mercadets hi ha incidències a resoldre, i ho dic en positiu. ESPIMSA ha de ser imaginativa i aportar solucions.

—Amb quin objectiu arriba a la presidència?

—Tinc ganes de fer coses i ESPIMSA és una eina per fer-ho. No volia seguir quatre anys a l’oposició fent el que ha estat fins ara perquè vull treballar més a l’Ajuntament.

—Prepara alguna sorpresa?

—Fa poc que presideixo l’empresa i ho estic mirant tot. Per dir què faré, primer he de saber de quins diners disposo.

—Què en pensa del carilló?

—Està molt bé.

—El dia 13 d’agost serà diferent en el Mercat de Torreforta?

—Treballem en una iniciativa dirigida a les escoles dels voltants del barri, per convidar-les a un berenar i a assistir a activitats perquè el nou consell d’administració vol que els mercats i mercadets siguin de la gent, els facin seus, i per això volem dinamitzar-los. En el cas del de Torreforta, ho necessita i s’ho mereix.

—Aquest mercat té diversos punts de venda tancats i els paradistes temen pel seu futur.

—La festa del 13 d’agost vol ser un punt de partida de la seva revitalització. Volem que sigui protagonista en el seu entorn. Defenso com a cosa positiva la convivència dels entorns amb la gent i els mercats. Fa pocs dies que en formo part de la gestió d’ESPIMSA i estic pensant en com millorar tots els mercats i també mercadets com el dels antiquaris. Vull que l’empresa iniciï una nova etapa, perquè és important pels mercats, els paradistes i la gent que hi va. És un dels punts on poso l’accent.

—També hi haurà obligacions?

—Els mercats han de ser corresponsables en la neteja i la sostenibilitat del seu entorn, i pensar que estan al servei de la gent i que formen una part important de la ciutat. Els tarragonins s’han de sentir orgullosos dels mercats. Hem de fer accions quirúrgiques des de Bonavista a la Móra.

—Cal revisar l’estructura i funcionament del mercadet de Bonavista?

—El de Bonavista l’hem d’ordenar i ser capaços d’aplicar una filosofia destinada a la seva dinamització fent, per exemple, activitats per nens. També falta un punt d’informació en relació al pla d’evacuació, millorar la senyalització i revisar la il·luminació. Em preocupa la neteja en tots els mercats i, de manera especial, en el de Bonavista. Els residus s’han de gestionar de manera rigorosa i fer la recollida sostenible.

—La reobertura del Mercat del Fòrum està descartada?

—Serà el govern municipal qui decidirà a què es dedicarà però, mentre no hi hagi un projecte definitiu, estudiarem com mantenir-lo integrat al mercadet que es fa en la mateixa plaça. Hem d’intentar obrir les portes de l’edifici, encara que sigui per acollir accions puntuals.

—Considera que Corsini, al cor de la ciutat, ha de mantenir-se com fins ara?

—El Mercat Central és un pols d’atracció i hem d’aconseguir que sigui un entorn digne pels treballadors i el públic. Corsini es va executar amb un urbanisme sensat, però ara cal humanitzar la plaça. Ha de tenir ombres i zones verdes. No vull ser més llest que ningú i sí fer coses que funcionen en altres ciutats.

—El mercadet de Corsini ha de millorar la seva estètica?

—És important treballar aquest aspecte perquè tingui una uniformitat dins del que sigui possible. Insisteixo que ha de ser un espai còmode per al ciutadà. Em diuen que no es poden plantar arbres perquè a sota hi ha un pàrquing, i jo dic que hi ha torretes amb rodes i amb flors molt maques que es poden posar i treure segons convingui. Els mercats han de ser espais amables. A Màlaga he vist tendals als carrers que queden preciosos. Hem d’estudiar si es podria fer a Corsini. Potser començarem al mercadet del Fòrum, fent una prova pilot, com una feta a París, on tots els paradistes tenen els mateixos aparadors i l’únic que canvia són els productes.

tracking