Diari Més

La Part Alta viu el cinquè viacrucis de la Germandat dels Gitanos

L’objectiu de l’entitat és, a llarg termini, tenir un misteri i participar en la processó de Divendres Sant

La processó del Sant Crist dels Gitanos va congregar més d'un centenar de persones a la Part Alta.

La Part Alta viu el cinquè viacrucis de la Germandat dels GitanosGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Germandat del Sant Crist dels Gitanos va celebrar ahir a la tarda la cinquena edició del viacrucis per l’interior de la parròquia de la Trinitat i la processó pels carrers de la Part Alta. La música va ser present mitjançant Luisa Márquez, qui va cantar tres saetes, dues a l’interior de la parròquia i una mentre el Sant Crist sortia de la mateixa per les escales que condueixen a la plaça del Rei. El canvi de dia i hora decidit per la germandat va resultar positiu, ja que va augmentar la participació de gent. En altres edicions, la processió del Sant Crist coincidia amb el dia en què, tradicionalment, es fa la del Dolor.

Els Armats de Vilallonga del Camp van participar com a convidats, mentre que la germandat va estrenar la secció de ministrers de la seva banda, que va contribuir a l’emoció dels presents amb els seus sons.

Kevin Gómez, secretari de la germandat i director de la banda de música, va comentar a aquesta redacció que el viacrucis i la processó s’han consolidat. Gómez va explicar que «la nostra intenció és tenir un misteri propi i sortir a la processó de Divendres Sant, però encara queda molt perquè això sigui possible».

A l’interior de la parròquia i quan el Sant Crist va accedir-hi a la plaça del Rei, el silenci només es va trencar amb les saetes interpretades per Márquez. «Tots els anys fem una aportació musical diferent», va dir Gómez, qui va recordar que l’any passat «van ser lloances gitanes».

Membres d’altres entitats de la Setmana Santa tarragonina també van participar en la processó amb les seves vestes i algunes fins i tot sense aquestes. Prop d’un centenar de persones van prendre part en la processó, de les quals més d’una trentena pertanyents a la germandat.

Aquests actes de la Germandat del Sant Crist dels Gitanos «estan oberts a tothom», va remarcar Gómez, qui va agrair la col·laboració de l’Associació la Salle, dels Armats de Vilallonga i, molt especialment, de la Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist, «que cada any, des dels inicis, ens ofereix el seu ajut i ens cedeix les vestes».

D’aquesta iniciativa va començar a parlar-se el 2012, quan el president de la germandat, Lluís Gutiérrez va rebre la proposta de mossèn Queraltó, responsable de la parròquia de la Trinitat.

tracking