Diari Més

Seguretat

Només 6 dels 22 municipis del Tarragonès aproven el plànol contra incendis

L’Ajuntament de Tarragona va encarregar la redacció del document a una empresa externa l’any passat, i que encara ha de ser debatut en el plenari

Una de les moltes urbanitzacions que hi ha al terme municipal de Tarragona.

Només 6 dels 22 municipis del Tarragonès aproven el plànol contra incendisGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Només sis de les 22 poblacions del Tarragonès han aprovat fins ara el plànol de delimitació de les urbanitzacions per prevenir incendis forestals. Aquests municipis són Altafulla, Creixell, Salomó, la Secuita, la Pobla de Montornès i els Pallaresos. Vuit més el tenen redactat, però encara no han estat aprovats pels consistoris: el Catllar, la Nou de Gaià, Perafort, Renau, Vespella, Vilallonga del Camp, la Riera de Gaià i Roda de Berà.

L’Ajuntament de Tarragona és un dels que tenen la feina pendent, tot i que fons municipals van informar ahir que, l’any passat, l’àrea de Protecció Civil va contractar els serveis d’una empresa externa per redactar el plànol de delimitació, que actualment està en la fase administrativa prèvia a l’aprovació inicial pel ple.

La llei de la Generalitat que obliga a confeccionar els plànols persegueix, com a primera finalitat, disposar d’informació per facilitar una actuació dels serveis de seguretat en el cas de produir-se un incendi en urbanitzacions i espais habitats allunyats de nuclis urbans.

El director dels Serveis Territorials d’Interior a Tarragona, Joan Carles de la Monja, va participar la setmana passada en una trobada amb alcaldes del Tarragonès programada pel Consell Comarcal, en la qual va exposar les línies bàsiques que persegueix l’aplicació de la llei 5/2003, de 22 d’abril, de mesures de prevenció dels incendis forestals en les urbanitzacions, els nuclis de població, les edificacions i les instal·lacions situades en terrenys forestals, i que promou l’execució de franges exteriors de protecció contra incendis forestals, per garantir la seguretat.

Durant la reunió, De la Monja també va informar de les noves mesures que ha endegat el departament d’Interior, entre les quals, es va comunicar als alcaldes la possibilitat d’aplicar el Sistema d’Informació Geogràfica d’Emergències i Seguretat de Catalunya (SIGESCAT), pel qual es creen unes targetes amb codi d’identificació de les masies aïllades. Aquest sistema ja s’aplica a les comarques d’Osona, el Berguedà o el Moianès.

tracking