Diari Més

Propostes

EL TEDxREUS es fa de quilòmetre 0

La desena edició de les jornades se celebrarà aquest diumenge, 29 d'octubre, al Teatre Bartrina de Reus amb vuit ponents de diversos àmbits

Els ponents Joan Jordi Solé, Núria i Gemma Hernández i Emilio Palomares.

EL TEDxREUS es fa de quilòmetre 0Cedides

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El lema central del TEDxReus 2023 és KM0. És a dir, idees treballades i exposades que ens facin reflexionar, des dels diversos àmbits de la societat, sobre el concepte de proximitat. «Vam pensar en aquesta idea perquè, en aquest moment, la societat està molt mentalitzada sobre aquesta qüestió», explica Elisabet Vilella, llicenciatària del TEDxReus.

És des d'aquesta perspectiva que els organitzadors de les TED Talks reusenques han reclutat vuit professionals d'àmbits tan diversos com l'agricultura, la tecnologia, l'art o la ciència, perquè ofereixin una xerrada. Concretament, són Joan Jordi Solé, enginyer industrial i productor d'avellanes ecològiques a la Febró; Emilio Palomares, doctorat en biologia i director de l'ICIQ; David García Rubert, doctor en història i arqueologia i investigador del GRAP (Grup de Recerca en Arqueologia Protohistòrica); Daniel Olivares, enginyer informàtic i expert en digitalització de processos; Astrid Torrente, violinista; Aleix Roig, astrofotògraf i astrònom amateur, impulsor del Parc Astronòmic Muntanyes de Prades; Núria i Gemma Hernández, estilistes de moda amb la marca pròpia Numon; i Jordi Reche, tècnic professional en coaching executiu i laboral i neuropsicòleg de l'educació.

Cadascun d'ells oferirà una ponència de 18 minuts de durada com a màxim, tal com estipula l'organització d'aquesta iniciativa. «El lema de les TED Talks és Idees que val la pena difondre. En definitiva, es tracta d'explicar conceptes que els mateixos ponents han pensat i treballat i que considerin que val la pena que siguin compartits amb l'audiència», explica l'Elisabet. Per presentar l'acte, els organitzadors del TED reusenc comptaran amb la periodista Montse Llussà, «una presentadora amb una gran trajectòria professional que, a més, també és KM0», destaca Vilella.

L'Elisabet és la tercera llicenciatària del TEDxReus. El primer a aconseguir la llicència i, per tant, primer impulsor de l'acte va ser Ernest Benach. La primera edició del TEDxReus es va celebrar l'any 2012, sent a més la primera llicència que TED va concedir al Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre. Enguany, l'esdeveniment arriba a la desena edició, i per això hi haurà una petita celebració en finalitzar les ponències. «Volem retre un homenatge a les persones que van fundar TEDxReus, que són el mateix Ernest Benach, Xavier Menduiña, Xavi Plana i Bernadette Farriol», anuncia l'Elisabet. Les entrades costen 25 euros i ja estan a la venda (https://www.tedxreus.com/esdeveniments/entrades-km0-tedxreus-2023/ ).

tracking