Diari Més

Carnaval

L'Expo-Profit cuina el Carnaval més deliciós des de la plaça Prim de Reus

Un total de 24 colles van oferir plats de tot tipus

Les llonganisses són un autèntic clàssic d'aquest esdeveniment.

L'Expo-Profit cuina el Carnaval més deliciós des de la plaça PrimOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fins a 24 colles van deixar estar ahir, per unes hores, la carrossa i el confeti per posar-se el davantal i cuinar les delícies que, cada any, els paladars més carnavalescs esperen a la plaça Prim des de primera hora. Clàssics com els entrepans de truita o de calamars, o les patates braves, no van decebre en la particular carta de l’Expo-Profit 2020, que també va fer lloc a la més local recepta del menjablanc o a un plat que, mandat rere mandat, continua generant una gran demanda: el morro de regidor a la brasa.

Un dels primers en exhaurir existències a la Fira Catalana de la Consumició va ser el Centro Cultural Castellano-Manchego que, al punt de les 12 del migdia, venia ja l’última de les seves 300 racions de flors i baturrillos. Des de la colla explicaven que «normalment acabem cap a la una, però aquest cop hem anat molt abans» i detallaven que «la gent n’ha agafat més a la vegada».

Impossible sortir de la plaça sense empotar-se, com a mínim, la ja característica olor a brasa d’aquest tradicional esdeveniment que també va oferir fideuà, escalivada amb llonganissa, cuixetes de pollastre o brotxetes de sípia i que, encara passades les dues de la tarda –tot i que l’acte arrenca habitualment a les nou del matí–, continuava registrant cues per tastar les diferents creacions culinàries de les colles. La plaça va lluir plena, de fet, ininterrompudament durant tot el matí i fins prop de les tres de la tarda, cosa que haurà servit les colles per recollir una part dels fons amb què equilibrar les despeses pròpies d’aquests dies de festa i disbauxa.

Sortidors d’aigua

Enguany, l’Expo-Profit estrenava tot un seguit de novetats. Per primer cop, ha incorporat una pica doble per al públic i rentamans per a les colles. La pica per als assistents va situar-se al centre de la plaça i va permetre combatre les inclemències del frànkfurt o la fideuà. També es van oferir amb antelació a les persones de les colles que participen a l’esdeveniment dos cursos de manipuladors d’aliments, que es van adaptar a les necessitats de cada grup i als plats que tenien pensat oferir en aquesta Expo-Profit.

A més, des de l’organització es treballa perquè cada any sigui un esdeveniment més sostenible i que s’intenti minimitzar l’ús de plàstics per a plats i gots. Finalment, també es va vetllar per un millor manteniment i buidatge dels contenidors que es col·loquen a la plaça especialment per a l’esdeveniment per tal que millori la recollida selectiva de l’Expo-Profit.

Amb la panxa plena i entrada la nit, el Carnaval va concentrar l’atenció al Ball de Mascarots, cita on el Rei Carnestoltes mai falta i d’on no acostuma a sortir massa ben parat. Per si de cas, avui ja s’ha previst el cap de dol, la processó, la rua mortuòria i la crema de sa majestat.

tracking