Diari Més

Habitatge

Els enderrocs de la Coromina de Reus acaben la primera fase amb un inquilí a dins

L’empresa que s’encarrega de condicionar els terrenys ha conservat un espai per l’ocupa fins que es resolgui la seva situació

ges no es realitzarà fins que no

Els enderrocs de la Coromina de Reus acaben la primera fase amb un inquilí a dinsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres de l’antiga Coromina Industrial ja han finalitzat la primera fase amb l’enderroc d’algunes naus, però el solar encara compta amb un ocupa. L’empresa que s’encarrega de les tasques d’enderroc i sanejament del terreny ha deixat sense tocar la petita casa on està residint actualment aquesta persona juntament amb diversos gossos.

Les obres van començar a principis d’any i l’inquilí les ha viscut de prop, sense marxar d’on considera que és casa seva. L’empresa va rebre el permís d’enderroc al gener i va decidir dividir-lo en dues fases, diferenciant-les pel tipus de naus. La primera tenia previsió d’acabar a l’abril però les tasques s’han anat allargant i han finalitzat a l’agost. Les obres van iniciar-se al febrer, quan van començar a treure la uralita que hi havia a les naus per després poder procedir a derruir-les.

Ara estan fent tasques de sanejament del terreny i passaran a treure la uralita de les altres naus que tenen unes característiques diferents i que, per tant, «necessiten un altre tipus d’actuació». Des de l’empresa no es volen marcar un termini per la finalització de les obres perquè «està sent tot força imprevisible». Amb tot, sí que apunten que la construcció dels habitatges no es realitzarà fins que no s’acabi una altra construcció que estan fent a Tarragona i que tenen previst enllestir a finals del 2020 i començaments del 2021. Per tant, els edificis que s’han de construir en aquests terrenys no es començaran a alçar fins, com a mínim, meitats del 2021 segons informen fonts de l’empresa a Diari Més. En concret, es crearan més de 200 habitatges formant una zona residencial de diversos blocs amb un espai verda i dos carrers nous per tal de fer més accessible aquest àmbit urbanitzat, ubicada just davant el CAP Sant Pere.

Una petita casa

Mentre es va avançant amb les obres i el terreny queda net de naus per poder deixar l’espai lliure per aixecar els habitatges, en un racó dels terrenys hi ha una petita casa on encara hi resideix una persona juntament amb diversos gossos.

La constructora encarregada dels enderrocs ha decidit deixar aquest immoble tal com estava però l’han envoltat amb una tanca per assegurar el benestar dels animals i de l’home que hi resideix. De fet, també té un casc per poder moure’s lliurement per les obres sense entorpir la feina dels treballadors. La decisió de deixar viure a l’inquilí en aquesta casa, on es troba des que els terrenys de l’antiga Coromina Industrial van quedar en desús, és perquè «no correspon a l’empresa fer fora a la gent». Des de la constructora remarquen que «nosaltres tenim una llicència des del gener que ens permet procedir amb els enderrocs i això és el que estem fent» i afegeixen que «respecte a la persona que està vivint, nosaltres no tenim res a dir perquè és l’Ajuntament qui se n’ha de fer càrrec».

A principis de juny, l’inquilí va deixar la porta d’entrada al terreny plena de notes on exigia una nova casa per a ell i els seus gossos i deia que fins que això no es produís, ell no marxaria d’allí. L’Ajuntament, a través de cartes, va notificar en més d’una ocasió que havia d’abandonar la zona perquè es poguessin completar els treballs sense inconvenients, però ell s’hi va negar. Ara, continua vivint allí esperant una solució o que l’obliguin a marxar.

tracking