Diari Més

Turisme

Nordwind Airlines retalla la connexió Moscou-Reus i abandona l'Aeroport

L’aerolínia russa, que debutava aquest 2019 programant 4 vols setmanals entre abril i finals d’octubre, va deixar de volar fa pocs dies

Una imatge d'arxiu de passatgers a l'Aeroport de Reus.

Nordwind Airlines retalla la connexió Moscou-Reus i abandona l'AeroportOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La companyia russa Nordwind Airlines ha decidit retallar la ruta que aquest 2019 estrenava entre Sheremetyevo (Moscou) i Reus i, fa quinze dies, va abandonar l’Aeroport de la capital del Baix Camp. La connexió l’havia programat d’inici l’aerolínia entre el 27 d’abril i el 26 d’octubre, i és per aquest període que havia sol·licitat el corresponent slot–la reserva de temps i espai–. Al juny, però, Nordwind va comunicar la intenció d’escurçar l’enllaç a Reus, on va deixar de volar definitivament fa un parell de setmanes, tal com detallen fonts d’Aena al Diari Més. La resta de vols fins l’octubre, per tant, s’han anul·lat.

El touroperador Pegas Touristik, que comercialitzava bitllets de Nordwind i oferia també paquets de vacances, ja no ofereix trajectes directes a Reus per al que queda de temporada d’estiu però sí que en ven amb escala a Brussel·les, a través de Brussels Airlines, que ja estava present a l’Aeroport. Des d’Aena precisen que la retirada de Nordwind Airlines de Reus ha tingut lloc «per raons operatives». Aquest rotatiu ha intentat per múltiples vies posar-se en contacte amb la companyia xàrter, sense èxit. No està clar si Nordwind va vendre bitllets fins a l’octubre que s’hagin de retornar o si ha hagut de reubicar passatgers.

Uns 6.000 passatgers fins al juny

Segons les estadístiques d’Aena, en aquest temps en què s’ha estat operant, la ruta de Nordwind entre Sheremetyevo i Reus ha mogut un total de 6.619 passatgers: 189 van viatjar a l’abril, 3.091 ho van fer al maig i 3.339, durant el juny. La xifra acabarà sent superior tenint en compte que les dades que es corresponen amb el mes de juliol encara no estan disponibles.

El vol inaugural de la connexió, que es va produir el passat 27 d’abril, va representar també el debut de la companyia a l’Aeroport de Reus. En aquell moment, Aena va informar que l’enllaç s’operaria amb 4 moviments setmanals, els dimecres i els dissabtes, i que comptaria amb un total de 23.320 seients oferts en 106 moviments previstos. En relació a aquestes quantitats, el volum de seients que Nordwind va omplir es va quedar al juny en prop d’un 30%. Els 6.619 passatgers, amb tot, la situaven llavors com la sisena companyia en usuaris a l’Aeroport de Reus en el global d’aquest 2019, per darrere de Ryanair, Jet2, Tui, Thomas Cook i Easyjet.

L’enllaç entre Reus i Sheremetyevo s’operava amb models Airbus A321, que disposen d’una capacitat aproximada per a 200 passatgers, i el viatge d’un punt a l’altre tenia una durada de prop de 4 hores. El preu per bitllet rondava els 400 euros, anada i tornada sortint des de Sheremetyevo.

Amb Coral Travel, sense Pobeda

Tot i el fugaç pas de Nordwind, l’Aeroport de Reus no perdrà la connexió amb Moscou. I és que, des de principis de juny i fins el 28 de setembre, Coral Travel ofereix un vol setmanal, en dissabte, a Sheremetyevo, a través de Royal Flight. En el primer mes en funcionament, l’enllaç va moure 1.789 passatgers, segons les xifres que fa públiques Aena. Abans que Nordwind cancel·lés, i entre les dues companyies, l’Aeroport de Reus esperava una oferta de 31.780 seients a la Federació Russa durant l’estiu, en 141 moviments programats. Les dades haurien suposat un augment del 43,4% en les places ofertes i del 26,5% en les operacions programades respecte al mateix període de 2018. Aquest 2019, a més, Pobeda Airlines, que havia estat present anys anteriors, no ha treballat a Reus.

Pallarès deixa la direcció de l’Aeroport de Reus

El fins ara director de l’Aeroport de Reus, Vicenç Pallarès, deixa el càrrec a la capital del Baix Camp i passarà a liderar la gestió de l’Aeroport de Girona en les pròximes setmanes. El lloc de Pallarès a Reus l’ocuparà Juan Crespo, director de l’Aeroport de Sabadell. El moviment es va comunicar de manera interna divendres passat. Des del sindicat UGT consideren que, amb això, «s’obre una oportunitat nova per a l’Aeroport, per no continuar frenat com estava».

tracking