Diari Més

Genuine

El Nàstic Genuine tampoc s'atura a l'estiu

El club grana i BASF han col·laborat per tirar endavant una iniciativa nascuda dels voluntaris per fer un campus «assequible»

Els integrants del campus van fotografiar-se ahir al matí amb els jugadors i el cos tècnic del primer equip tarragoní després que aquests finalitzessin la sessió d'entrenament.

El Nàstic Genuine tampoc s'atura a l'estiuNàstic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nàstic i BASF s’han tornat a unir per crear un altre projecte innovador, el primer Campus Genuine, tot i que, el mèrit és de Carlos Rovira, voluntari del Nàstic Genuine. Rovira va veure que hi havia la necessitat de crear un campus assequible per als nois i noies que formen part del Nàstic Genuine, ja que «la majoria d’ells treballen i estudien però a l’estiu no fan res», explica l’impulsor.

«Hi havia algun noi que participava en algun altre campus o d’altres em comentaven que voldrien apuntar-se al Nàstic Camp, però els preus de la majoria de campus i casals són molt elevats», argumenta Rovira i afegeix que «primer vaig parlar amb el Nàstic per veure si ens podria cedir les instal·lacions i no ens va posar cap inconvenient, però el campus seguia sortint força car per les despeses que hem de cobrir». És per això que el següent pas, tal com detalla l’organitzador, va ser contactar amb BASF per si aquesta podia subvencionar el campus i, la col·laboració ha fet que els participants puguin inscriure’s de manera totalment gratuïta.

Això també ha estat possible gràcies, una vegada més, als voluntaris que, en realitat, han estat uns participants més d’aquesta estada. La majoria d’ells són amics del Carlos Rovira, que no van dubtar en apuntar-s’hi quan van rebre la trucada, i la resta són voluntaris que ja participaven en el Nàstic Genuine.

Un dels voluntaris és l’Adrià Josa que no s’ho va pensar dues vegades quan li van proposar ser monitor del campus. «Vaig veure que era una oportunitat molt bona tant per a ells com per a nosaltres i ha estat molt bonic», comparteix Josa i afegeix que «no estava amb el Nàstic Genuine però crec que m’hi apuntaré enguany perquè l’experiència ha anat molt bé». En la mateixa línia es troba el Guillem Amigó: «Vaig pensar que una experiència així a la vida pot ser molt gratificant». Amigó també confessa que «al final no són tan diferents i t’adones que són molt més agraïts. Fer esports amb ells i participar activament et fa pensar que tampoc ho tenen fàcil però donen el millor d’ells».

Una samarreta especial

Com no podia ser d’una altra manera, els participants i voluntaris del campus llueixen una samarreta dissenyada per l’ocasió. L’autora d’aquesta ha estat Irene Sabás, una estudiant de disseny i voluntària del campus. La samarreta, de color gris, té estampada una rosa dels vents de color vermell amb diferents elements simbolitzant el Nord, l’Est, l’Oest i el Sud. «Vaig pensar un logotip que servís per unir tot el que hi ha al campus i vam veure que la solució era posar una rosa dels vents» comenta Sabás que detalla «l’’N’ és la del Nàstic, l’E’ la del Genuine, l’’S’ és de Summer –estiu– i l’‘O’ és una pilota de futbol».

La Irene Sabás també és una de les voluntàries que va decidir unir-se per la trucada del Carlos Rovira. «Fa molt temps que ens parla de l’equip i com són i al final em van donar ganes de conèixer-los» comenta rient i afegeix que «he après molt d’ells i m’omplen de felicitat».

Moltes disciplines esportives

El Campus Genuine va començar dilluns passat i finalitza avui, tot i que voluntaris i participants els agradaria allargar-lo una setmana més, però donat el poc temps ho veuen complicat. Amb tot, asseguren que l’any vinent segur que tornaran a fer-lo.

En aquest campus que han realitzat fins avui de 9 h. a 14 h. no hi ha faltat el futbol, que l’han practicat gairebé cada matí però, a més, s’ha complementat amb moltes altres disciplines esportives com ara el tenis, el tenis taula, el bàsquet, el patinatge o la gimnàstica rítmica i també han tingut temps per banyar-se a la piscina i anar a la platja.

Dos dels participants, el Cristian Sayago i l’Héctor Martínez estan molt contents amb aquesta setmana que han passat. «Jo no m’esperava que poguéssim fer una cosa així, anava a altres campus però en cap m’ho he passat tan bé com aquí», manifesta l’Héctor Martínez. Per la seva banda, el Cristian Sayago també està content amb com ha anat tot: «Hi ha molta companyonia, hem fet molts esports i els monitors s’han portat molt bé». De fet, una de les claus d’aquest campus han estat que els voluntaris s’han integrat sent un més i participant activament en totes les activitats.

El campus, en el qual han participat 17 nois i 16 monitors, finalitzarà avui a les 14 h. amb un ball, una festa que el Cristian té ganes que arribi, sempre que «es faci un ball country». En definitiva, una nova unió entre el Nàstic i BASF per seguir impulsant la inclusió social a través de l’esport que ha fet gaudir a tots.

tracking