Cruel (0-1)

Un Nàstic molt millor perd davant d'un Extremadura que es limita a l'efectivitat d'Ortuño i que pràcticament envia als tarragonins a Segona B

Fali, durant el Nàstic-Almería

Fali, durant el Nàstic-AlmeríaNàstic

No mereixia perdre, ja que va ser força superior, però el Nàstic va tornar a quedar-se de buit a casa. El conjunt grana va veure com Ortuño, a sis del final, marcava fent de tot menys justícia a l’electrònic i enviant als tarragonins (encara no matemàticament) a Segona Divisió B.

Pol Valentín, que va entrar als 40 minuts, va ser, segurament, el millor jugador del Nàstic, juntament amb un Uche inspirat però sense remat i un Viti que, novament, va aportar coses diferents a les dels seus companys. Tot i aquest còctel, el Nàstic continua enfonsant-se i enfonsant-se després d’una temporada per a oblidar. Caldrà fer foc nou i que el que vingui faci oblidar tot el que ha succeït durant aquest curs.

Nou gir de 180 graus. Enrique Martín tornava a apostar pel 5-3-2 després de la derrota de Granada. Els motius? Qui sap. El que sí està clar és que els jugadors ja no saben ni on són amb tanta sacsejada.

Fins a quatre canvis va decidir introduir l’entrenador del Nàstic. Fali tornava a la rereguarda i també ho feia Mohammed Djetei, aquest darrer per cobrir la baixa d’un Fabián Noguera que causava baixa per molèsties. En els laterals, els de sempre: Pipa i Abrahám.

Al centre del camp, tornava el trivot més defensiu de tots, el format per Viti, Imanol García i Thioune. A dalt, Kanté tornava a la banqueta. Una vegada més. Per tant, Fali, Djetei, Viti i Uche eren els canvis respecte al ridícul de Granada.

Molt bona primera meitat del Nàstic, tot i que el resultat al descans va ser un 0-0 que no va satisfer ni a un ni a l’altre. Al Nàstic, perquè va generar ocasions com per a manar clarament i, a l’Extremadura, perquè Perea va posar a prova a Becerra en un u contra u que va salvar el meta del Nàstic.

Viti va ser, segurament, del millor que es va veure a la gespa. Enrique Martín, en aquest cas, té tota la raó del món. Quan aquest jugador està sobre el verd, l’equip és diferent, aporta un equilibri i un punt d’espurna que fa millors als companys. Així, és més fàcil que Thioune fes el partit que va fer. Controlava el centre del camp com mai i disparava i assistia amb criteri. El problema, novament, va ser la punteria.

Als deu minuts de joc, Uche va provar una vaselina a passada alta de Thoune. El punta no va rebre en posició clara i va disparar alt. Dos minuts després, des de l’àrea petita, el mateix Uche va xutar als núvols.

Viti s’elevava als 22 minuts de joc per a rematar un córner, a les mans de Casto. Cinc minuts més tard, Becerra salvava el tret de Perea que va posar la por al cos als tarragonins.

L’ocasió visitant va ser, però, una acció solitària, ja que els tarragonins van recuperar el control del joc immediatament. De fet, en el 32’, Thioune va gaudir de la millor ocasió dels tarragonins, amb un tret des de fora de l’àrea que va tocar al pal i que va marxar per línia de fons.

Pol Valentín

Alguna cosa li succeïa a Pipa que no estava quallant un partit decent. De fet, va fallar una pilota facilíssima a la pròpia àrea que va comprometre als seus i Enrique Martín va decidir substituir-lo. Pol Valentín va ser l’escollit. El jove va sortir com una moto i, amb dos minuts al camp, va posar una bona centrada a Uche que va rematar l’africà, a les mans de Casto.

A la segona meitat, Valentín va entrar igual que com va sortir a la primera. En el 51’, una centrada d’Abrahám va acabar a peus d’Uche que, molt precís, com durant tot el partit, la va servir cap a Valentín. El tret del ‘23’ del Nàstic va ser desviat per un defensor. Quatre minuts van haver de passar perquè el mateix Pol s’inventés una acció per la dreta, marxés de la seva marca per força i disparés, obligant a Casto a enviar l’esfèrica a córner.

Djetei es lesiona

No tenia la sort de cara el Nàstic, almenys en el capítol de lesions. Djetei va demanar el canvi a l’hora de joc. Entrava la possibilitat, doncs, de dotar de major ofensivitat a l’equip, donant entrada a Kanté o a Sadik, però l’escollit va ser Salva Ferrer. Home per home. El partit 0-0 i Enrique Martín continuava sense moure el 5-3-2.

Pol Valentín va ser, sense cap mena de dubte, la millor notícia de l’enfrontament. Li va posar unes ganes i un coratge que han faltat en molts moments de la temporada i les seves centrades (altes, sí, altes) van ser constants. El problema va estar en la rematada.

Quan mancava un quart d’hora per a finalitzar l’enfrontament, Enrique Martín va fer el darrer relleu. Marxava Imanol i entrava José Kanté. Tres davanters al camp (Kanté, Uche i Suárez) més un Pol que semblava un avió per la dreta.

Gran gerro d’aigua freda, però, el que va significar el gol d’Ortuño a sis minuts del final. En una badada defensiva del Nàstic l’Extremadura va arrencar per la dreta, va centrar i Olabe va obrir-se poc a poc fins a allunyar-se de Salva Ferrer per a, de cap, cedir l’esfèrica a Ortuño. Aquesta vegada, no va fallar el punta, que pràcticament li va donar la permanència als seus.

Contra la directiva

Al final de l’enfrontament, una part de l’afició va acomiadar a l’equip amb una gran xiulada que va anar continuada per un càntic contra el Consell d’Administració. Sobretot, els aficionats de Gol de Muntanya, van fer crits de «Directiva, dimissió!». Abrahám i Fali van acostar-se a parlar amb alguns d’ells i els futbolistes, almenys aquests dos, van marxar aplaudits.

NÀSTIC

Isaac Becerra, Pipa (Pol Valentín, 40’), Mohammed Djetei (Salva Ferrer, 61’), Fali, Mikel Villanueva, Abrahám Minero; Thioune, Viti, Imanol García (José Kanté, 75’); Uche i Luis Suárez.

EXTREMADURA

Casto, Álex Díez, Pardo, Borja Granero, Bastos, Olabe (Pomares, 84’), Lolo, Gio Zarfino, Perea (Nando, 69’), Ortuño i Kike Márquez (Fausto Tienza, 90’).

GOLS

0-1, Ortuño (84’).

ÀRBITRE

Javier Iglesias Villanueva (gallec). Va mostrar la cartolina groga als locals Mikel Villanueva i Abrahám Minero; i als visitants Pardo i Nando.