Diari Més

El Pavelló del Serrallo: La Casa del bàsquet a la ciutat de Tarragona

El recinte esportiu acull els equips del CBT des de la seva contrucció fa 23 anys, el 1995

Imatge del Pavelló del Serrallo, l'indret de Tarragona on més es viu la intensitat del bàsquet.

El Pavelló del Serrallo: La Casa del bàsquet a la ciutat de TarragonaJ.C. Borrachero/CBT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El bàsquet és l’esport de l’emoció a cada instant. Cada punt és aplaudit i celebrat, cada segon és disputat, cada jugada és determinant. Un seguit de victòries i derrotes, ascensos i descensos que posen a prova els nervis dels aficionats quaranta minuts a la setmana.

Si a Tarragona hi ha un indret que reculli totes aquestes emocions i que hagi estat testimoni d’infinitat de partits, aquest lloc és sens dubte el Pavelló del Serrallo, casa del Club Bàsquet Tarragona des del 1995, però propietat de l’Ajuntament de Tarragona.

Ubicat al barri marítim de la ciutat, el Serrallo, com se’l coneix dins el món del bàsquet tarragoní, n’ha vist de tots colors. Ha estat escenari de moltes activitats esportives i de fitness, i fins i tot ha estat seu de la competició de voleibol femení durant els XVIII Jocs Mediterranis que va acollir la ciutat el juny passat.

Però el Serrallo respira bàsquet pels quatre costats. De dilluns a diumenge s’hi apleguen desenes de nens i nenes que es retroben amb els seus respectius equips i preparen el partit del cap de setmana. El Serrallo és testimoni de la il·lusió dels jugadors i entrenadors de la base per fer el que més els agrada i testimoni d’aixecar-se aviat un dissabte o un diumenge al matí perquè hi ha partit. La recompensa posterior, es guanyi o es perdi, és el millor, i dilluns hi tornaran amb més il·lusió.

El Pavelló del Serrallo va obrir les seves portes el 31 d’agost del 1995, tal com es reflecteix en les seves pròpies parets a l’entrada del recinte, i amb capacitat per aproximadament uns 2.300 espectadors. El Club Bàsquet Tarragona s’hi va mudar provinent del Sant Jordi. El CBT va deixar enrere totes les històries viscudes a l’antic pavelló per començar-ne de noves a la seva nova casa. Una pàgina en blanc que el club va començar a omplir amb el primer dels partits contra el Sant Josep de Badalona.

Però el punt àlgid del recinte és quan juga el primer equip del Club Bàsquet Tarragona. Si bé és difícil que les grades estiguin plenes, també és cert que el Serrallo s’ha vestit amb les seves millors gales en més d’una ocasió, ja sigui per empènyer l’equip ben amunt, amb les fases d’ascens; ajudar-lo a mantenir la categoria; o viure un derbi com en l’últim partit disputat pel CBT davant el CB Valls i amb trepidant victòria local.

El bressol del bàsquet

El Serrallo ha estat bressol de molts jugadors i jugadores, de la casa o vinguts de fora, que hi han crescut entrenament rere entrenament per assolir els seus objectius personals i d’equip, i molts, tant els masculins com els femenins, han fet el salt a categories superiors. El parquet del Serrallo ha estat fins i tot, testimoni del bàsquet d’aquells jugadors i jugadores que han arribat a les seleccions catalana i espanyola.

Quan acabi el dia, les llums del pavelló es tancaran per tornar-se a obrir demà i per tornar a acollir el bàsquet de petits, amateurs i professionals. Tots ells hi tenen cabuda.

tracking