Diari Més

Societat

Jonathan Nuevo, el Restaurant El Vinyet i Oriol Pérez de Tudela, Porronaires Firagost 2023

L'entrega dels tres porrons commemoratius es lliuraran l'1 d'agost a la plaça del Pati

El Restaurant El Vinyet de Vila-rodona

Jonathan Nuevo, el Restaurant El Vinyet i Oriol Pérez de Tudela, Porronaires Firagost 2023Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jurat de la Firagost 2023 ja ha escollit a qui atorgarà els tres porrons commemoratius. Enguany, el rebrandues persones rellevants i un restaurant, per la seva tasca en la promoció, conservació i utilització del porro per beure vins i caves.

El guardó a l'Ambaixador del Porró 2023 es concedirà a Jonathan Nuevo, impulsor del Blog Gastronòmic i el perfil a Instagram i xarxes socials Esmorzars de Forquilla, amb més de 14.000 seguidors. El jurat ha reconegut la seva tasca de promoció que fa al perfil Esmorzars de Forquilla, on sempre fa servir el porró a totes les seves publicacions i imatges.

Pel que fa al Restaurant Porronaire d'Honor 2023, el jurat ha decidit atorgar el premi al Restaurant El Vinyet, de Vila-rodona. Aquest restaurant es caracteritza per oferir sempre un porró de vi blanc, negre o un porró de cava a les taules del seu restaurant.

Mentre que el títol de Porronaire d'Honor 2023 serà per Oriol Pérez de Tudela, persona molt vinculada al món de l'enologia i del vi, i especialment per ser una de les persones impulsores de l'organització del Concurs de beure vi amb porró de la Firagost i per ser un dels conservadors de l'art de saber tastar i beure vi amb porró.

El lliurament dels premis es farà el dia 1 d'agost de 2023, aproximadament a tres quarts de vuit del vespre, en el transcurs del Tast de Vi amb porró, a l'escenari que hi ha al Pati, coincidint amb la inauguració de la Firagost 2023 per part de les autoritats.

Els premis són uns porrons que han estat dissenyats pel mestre vidrier Rafa Abdón, del Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet.

La Firagost de Valls és pionera en la promoció del porró a Catalunya i promou l'ús d'aquest estri de disseny català que data del segle XVIII.

tracking