Diari Més

Vermut, canyes i xurros

Entre begudes i canapès, els candidats salouencs intenten atraure els votants

A la dreta, la candidatura de Montagut convidant a xurros. A l'esquerra, la del PP.

Vermut, canyes i xurrosCedides

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 12 de maig va arrencar oficialment la campanya electoral. A Salou, però, l'inici oficiós es va produir la setmana abans, durant la fira Sabor Salou, que es va convertir en el preludi d'allò que ha vingut després. Durant tres dies, la fira va esdevenir una mostra de les propostes gastronòmiques de la capital de la Costa Daurada, però també la primera passarel·la on va transcórrer la desfilada de candidats que, entre plat i plat, intentaven atraure la simpatia dels potencials votants. Des d'aleshores, els electors salouencs han d'afrontar la campanya amb pastilles d'Omeprazol a la butxaca i els candidats, amb la convicció que val més deixar l'operació biquini per a un altre any.

Mentrestant, als terrenys d'Adif continuen apilant-se les travesses desmantellades de la via del tren que durant tantes dècades va dividir físicament el municipi. A l'espera que les retirin, la pila de travesses és cada cop més alta. S'alça com una metàfora de la nova divisió –aquesta vegada ideològica– del poble, en la que els partits es posicionen, amb més o menys concreció. Els salouencs han de buscar les respostes sobre aquest assumpte transitant una campanya que es desenvolupa entre canyes, vermut, piscolabis, xurros i xocolata. A aquest dolç, n'ha convidat la llista de Sumem per Salou-PSC en una festa infantil, i en tornarà a convidar aquesta mateixa tarda. A repartir xurros, s'han apuntat els de la candidatura de Sempre Salou-Ara Pacte Local, però també el candidat del PP, Mario Garcia, iel cap de llista de Convergents. ERC va presentar la seva candidatura amb un vermut musical i farà el mateix, diumenge, per explicar el seu programa. Marc Montagut va erigir-se en candidat tirant canyes ja al març, i la seva llista, en una coneguda discoteca; la mateixa on Pere Granados (Sumem per Salou-PSC) organitza la festa jove demà, cridant als votants amb el seu lema, Suma't. Si els electors no tenen encara l'agenda completa, la llista de Ciutadans Salou (Cs) prepara la Fiesta Ochentera –«amb piscolabis»– aquesta tarda.

Entre canapès i begudes gratis, poc han d'explicar Pere Granados (Sumem-PSC) o Marc Montagut (Sempre Salou) sobre l'Eix Cívic. La proposta d'ambdós sobre la futura columna vertebral del nucli urbà és la mateixa, amb la polèmica reserva de terrenys per edificar inclosa. És per aquest motiu que, mentre Granados centra la campanya en els projectes executats i començats durant la seva alcaldia, Montagut intenta diferenciar-se pentinant tot el municipi, barri a barri, comerç a comerç, amb el seu missatge de com millorar la imatge i l'economia de la capital de la Costa Daurada.

Mario Garcia (PP), amb una campanya sòbria, sota l'eslògan Por un Salou mejor, se situa en un punt equidistant entre els partidaris i els detractors del darrer projecte que s'ha posat damunt la taula i promet buscar el consens de tot el municipi per executar-lo. Cs, per la seva banda, no s'hi oposa del tot, promet menys edificis i menys formigó en l'espai alliberat per Adif, mentre que el programa electoral de Sebastià Domínguez (ERC) recull el compromís de tancar l'actual expedient sobre el projecte i recomençar amb la veritable participació del poble, tot rebutjant la construcció d'edificis a Barenys i a Ponent. Crear una gran zona verda i convocar un concurs d'idees és la proposta del candidat d'USAP, qui ha emprès una campanya per mostrar les promeses incomplertes del govern de Granados a través de les xarxes socials i ha penjat cartells amb la seva de Treballem per tu i el desafortunat lema en pro de la interculturalitat A Salou li agrada el cafè amb llet. La formació de Valents, que ha tret la pota a la campanya amb les habituals carpes informatives, afirma que defensarà una gran avinguda verda als terrenys d'Adif amb espais dedicats al ciutadà. Finalment, el projecte es troba desaparegut al programa de Vox, tant com ECP, Junts i l'AT en la primera setmana de campanya electoral.

tracking