Diari Més

Projectes comuns i prioritaris a Cambrils

Els partits estan presentant els seus projectes prioritaris i un és recurrent: la transformació i modernització del Mercat Municipal de la Vila

Imatge del Mercat Municipal de la Vila.

Projectes comuns i prioritaris a CambrilsGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Primera setmana de campanya superada. Com ja s'esperava, la majoria de partits escollien la remodelada Plaça d'Aragó per fer l'enganxada de cartells que donava el tret de sortida a les eleccions. No havien passat ni tres hores quan un membre d'una de les formacions va ser enganxat, mai millor dit, despenjant cartells d'un dels seus rivals més directes en aquests comicis que de moment no ha viscut tensions més enllà d'aquesta anècdota.

En aquests primers dies de campanya els partits s'han dedicat a plantar les seves carpes en punts cèntrics com la Rambla de Jaume I, on aquest passat dilluns el grup de Ciutadans rebia el suport de Carlos Carrizosa, o el passeig d'Albert en un dia clau: el dimecres del Mercat Ambulant. També han aprofitat per reunir-se amb associacions de veïns i entitats per a conèixer les seves inquietuds, penjar vídeos de TikTok per acostar-se al jovent o treure la seva pròpia cançó de campanya.

MÉS INFORMACIÓ

Vermut, canyes i xurros a Salou

A hores d'ara, la gran majoria de partits ja han presentat els seus programes electorals amb aquelles actuacions que volen dur a terme si assoleixen l'alcaldia. Hi ha projectes comuns, especialment en els programes d'aquelles formacions que han estat i estan al govern. Parlem d'ERC, Junts, Nou Moviment Ciutadà, PSC, Ciutadans i PP. Una de les accions prioritàries és acabar la segona fase de la Rambla de Jaume I. Per una banda, s'ha d'acabar de transformar la part final de l'avinguda des de la rotonda del carrer de les Drassanes fins al Club Nàutic, mentre que per l'altra, fa falta una

reparació urgent, i com Déu mana, de l'asfalt dels carrers de Pau Casals i de Cristòfor Colom, bastant perjudicats després que al febrer de 2022, amb motiu de l'inici de les obres de transformació de la Rambla, es convertissin en les vies principals de circulació al barri del Port.

Seguint amb el fil d'arreglar carrers, també es parla de les remodelacions de l'avinguda de la Diputació i del carrer de les Orquídies, unes idees que ja s'han començat a treballar en aquesta segona part del mandat amb la redacció dels projectes corresponents. Una altra obra pendent és l'execució de la tercera fase de l'avinguda del Baix Camp, que s'hauria d'haver tirat endavant ja fa temps però que continua aturada.

Però si hi ha un projecte que ha posat d'acord a tots els partits, també els que no tenen representació, és la transformació i modernització del Mercat Municipal de la Vila. L'equipament està en hores més que baixes, amb paradistes desanimats i alguns que van decidir abandonar davant el negre panorama que se'ls presentava. En tots aquests anys no s'ha posat fil a l'agulla al problema de les concessions i a l'envelliment del Mercat. Ara, amb els 200.000 euros que va concedir la Diputació de Tarragona al consistori cambrilenc i els 350.000 euros corresponents a una part del romanent de tresoreria, s'espera que el rentat de cara sigui una realitat ben aviat.

L'objectiu és reconvertir el mercat en un espai gastronòmic, amb parades atractives i la possibilitat de poder degustar allí mateix els productes de Km0 locals. També es vol aprofitar el parc ubicat al costat de l'equipament per fer-hi una zona que convidi a la gent a gaudir de l'espai i, en definitiva, donar-li vida.

Aquesta transformació va lligada amb l'agosaratprojecte d'un segon Pla de Barris -com anomena l'NMC- que començaria al carrer de l'Hospital i arribaria fins pràcticament a l'avinguda de Vidal i Barraquer, apostant per la plataforma única al barri de La Pallissa. En aquest projecte també hi té un paper destacat l'antic Celler de la Cooperativa Agrícola que el consistori va adquirir, entre les crítiques dels partits que ara governen, al desembre de 2020. Dos anys i mig després, encara no es coneix quina funció tindrà però totes les formacions tenen clar que ha de convertir-seen un referent cultural. En definitiva, una acció necessària amb la que es busca dinamitzar el comerç tant de La Pallissa com del Barri Antic i donar prioritat a les persones, seguint el mateix esquema de la Rambla de Jaume I.

tracking