Diari Més

El repte: trencar amb 3 dècades d'hegemonia

Crear un parc d'habitatge social, fomentar el comerç local, una nova biblioteca o una piscina d'estiu, centren els programes electorals de la majoria de partits

L'avinguda Ramon d'Olzina, la via més important de Vila-seca, plena de cartells electorals.

El repte: trencar amb 3 dècades d'hegemoniaShaila Cid

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Crear nous habitatges socials, apostar pel comerç local, més pipicans, una zona de bany per gossos a la Pineda, una nova biblioteca o una piscina municipal d'estiu són algunes de les propostes que més es repeteixen als programes polítics dels diferents partits que es presenten aquestes eleccions municipals del 28 de maig a Vila-seca. Ja portem una setmana de campanya electoral i les formacions han començat a desplegar els seus encants per intentar captar el vot dels vila-secans, sobretot, dels indecisos. I és que aquests comicis es presenten amb molta incertesa, ja que és el cop que més opcions tenen per escollir. El PSC, Decidim Vila-seca i Vila-seca en Comú, partits arrelats al consistori, han posat les cartes sobre la taula i han mostrat la seva voluntat de sortir per totes i intentar fer un canvi al consistori. L'objectiu: trencar amb tres dècades d'hegemonia. Abans amb Josep Poblet i des de fa quatre anys de la mà de Pere Segura, candidat de Vila-seca Segura (Junts).

Durant aquesta primera setmana de campanya, els alcaldables han sortit al carrer per presentar les seves propostes de cara als pròxims quatre anys. Carpes informatives o mítings en petit format, han estat les fórmules escollides per la majoria de les llistes per Vila-seca. D'altres, sorprenentment, estan fent una campanya molt discreta més enllà dels cartells que es puguin veure pels carrers del municipi. És el cas del Partit Popular, Ciutadans o Convergents per Vila-seca- Ara Pacte Local, dels quals en molts casos només coneixem els candidats per la fotografia que hi ha als cartells electorals.

L'actual batlle i candidat a la reelecció, per la seva banda, ha apostat per la fórmula que va utilitzar en els passats comicis: un míting amb invitació, un còmic i petits vídeos explicant el seu programa electoral, que també es pot veure als cartells penjats pel municipi, amb algunes de les propostes que ben bé no serien competència de l'Ajuntament vila-secà com una estació d'alta velocitat o el TramCamp.

Si s'ha de destacar algun candidat per la seva originalitat aquest ha estat Joan Anton Ramírez líder de PSC- Vila-seca som tots, exportaveu de Ciutadans a les eleccions del 2019. I és que Ramírez s'ha atrevit a versionar la coneguda Sessió 53de Shakira i Bizarrap amb Alcaldes como tú, on ha aprofitat per mostrar la seva disconformitat amb algunes de les mesures preses pel govern encapçalat per Pere Segura.

La candidata de Vila-seca en Comú, Núria Miret, ha aprofitat per fer el que el millor se'ls hi dona, política de proximitat. L'alcaldable comuna ha apostat per portar el seu programa electoral porta a porta, a més de fer diferents presentacions als barris del municipi en petit comitè. Mentre que Josep Forasté, líder de Decidim Vila-seca, ha optat per fer un vídeo de les seves propostes, amb les que aspira a superar els resultats del 2019.

De les noves formacions que s'han presentat al municipi, Glòria Miguel de la CUP-Amunt, Ander Mikel Basterretchea de Valents i Francisco Javier Domingo de VOX són els que han estat una mica més actius, tot i això, es pot dir que la seva campanya està sent molt discreta per voler aspirar a entrar al consistori.

Aquest cap de setmana es preveu intens, ja que moltes de les formacions han programat el seu acte central per encarar la recta final en unes eleccions on, si els números ho permeten, els partits de l'oposició podrien posar entre l'espasa i la paret a Pere Segura, qui aspira a aconseguir la majoria absoluta o, almenys, obtenir els mateixos regidors que l'any passat i haver de pactar per liderar el govern.

tracking