Diari Més

La pandèmia va disparar l'ús de trucades de veu o vídeo per internet el 2020

La població de Catalunya va realitzar un ús més massiu de les trucades de veu i vídeo que la mitjana espanyola

L'estafa comença acceptant fer un petit ingrés que serveix els delinqüents per aconseguir les dades.

Roben 47.000 euros a una dona de Granada amb una trucada de telèfon i un programa informàticPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'ús de les trucades de veu o de vídeo per internet va créixer en 23,3 punts percentuals el 2020 a Catalunya respecte l'any anterior per la necessitat de substituir les interaccions físiques per les virtuals durant la pandèmia, aconseguint una quota del 86,7% dels serveis de la xarxa.

Malgrat aquest salt en la utilització d'aquestes trucades, la missatgeria, la recerca d'informació i el correu electrònic van continuar sent els serveis d'internet més estesos, amb un augment destacable de 7 punts percentuals.

Aquestes dades apareixen destacats en la Memòria del CTESC (Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya) de 2020, que revela també que la població de Catalunya va realitzar un ús més massiu de les trucades de veu i vídeo que la mitjana espanyola (un 86,7% respecte al 83,4%).

Aquests percentatges responen al total de persones d'entre 16 i 74 anys que van utilitzar internet en els últims tres mesos, segons la memòria, que es basa en dades de l'INE (Institut Nacional d'Estadística).

En un comunicat, el CTESC apunta també que un altre canvi destacat en 2020, provocat per la pandèmia, és el creixement dels serveis de pel·lícules o vídeos sota comanda (20,8 punts percentuals), seguit amb menys intensitat de la banca en línia (9,5 punts), les xarxes socials (9,5) i la música en línia (6,5).

El coronavirus va comportar a més un creixement de 9 punts de la cerca d'informació sobre temes de salut, que va representar el 74,5% de la població que va utilitzar internet.

tracking