Diari Més

El PSC celebra una victòria clara a Tarragona i promet «frenar l'extrema dreta»

Valle Mellado destacava que el partit socialista ha concentrat el vot progressista i que la victòria ha estat «homogènia» arreu de la demarcació

Santi Castellà, Mario Soler, Valle Mellado i Rubén Viñuales van celebrar la victòria a la seu del PSC.

El PSC celebra una victòria clara a Tarragona i promet «frenar l'extrema dreta»tjerk van der meulen

Publicado por

Creado:

Actualizado:

«Tarragona és socialista, la província és socialista i Catalunya és socialista», exclamava ahir Valle Mellado, cap de llista del PSC per al Congrés dels Diputats, després de conèixer els resultats de les generals. A la seu dels socialistes, el resum de la nit electoral era clar: «Som els grans guanyadors de la demarcació». Mellado remarcava que el PSC ha doblat el nombre de vots respecte a la segona força, Esquerra Republicana. També destacava que han obtingut 45.000 vots més que en el 2019 i que la victòria a la província ha estat homogènia. «Hem guanyat a les comarques de l'interior, de la costa, del sud i del nord», afirmava.

Els socialistes atribueixen la seva victòria al fet d'haver demanat durant la campanya «la concentració del vot progressista en la papereta del PSC». Mellado va aprofitar per valorar els resultats a Catalunya, on s'han imposat amb claredat: «Això ens apropa cada vegada més a què el pròxim president de la Generalitat sigui Salvador Illa». La número 1 de la llista socialista va agrair els 120.482 votants que «ens han fet confiança i compten amb nosaltres per frenar l'arribada de l'extrema dreta al govern d'Espanya». «No us fallarem, treballarem perquè això no sigui possible», prometia.

En aquest sentit, afirmava que el PSC és «el partit del progrés, la convivència i el diàleg» i el que «defensa els drets de la ciutadania». La formació socialista va arribar a tenir, de manera virtual, tres diputats per la província de Tarragona. Finalment, n'han tret dos, com en les darreres eleccions. «Ens hauria agradat tenir-ne un més, ja que havent millorat moltíssim els resultats en vots, ens hem quedat amb els mateixos escons», deia.

Mellado va estar acompanyada pel primer secretari del PSC a Tarragona, Santi Castellà, i l'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales. El batlle assegurava que han obtingut un 32,90% dels vots perquè la ciutadania sap que «som el partit útil per transformar la societat i millorar la vida de les persones». La victòria en les votacions per al Congrés, s'ha reproduït també en els resultats del Senat. El PSC ha assolit tres escons, 2 més que en el 2019.

Un d'ells serà el jove Mario Soler, que ha aconseguit 97.356 vots, que suposa un 28,04% del total. «Hem demostrat, un cop més, que la nostra província és progressista i no compra les mentides i falsedats que ha difós l'extrema dreta», expressava. Soler afirmava que «no existeix una majoria alternativa de dretes en aquest país, perquè Espanya continua sent d'esquerres». D'altra banda, es va mostrar «orgullós» i «content» per la confiança que ha dipositat el partit i la ciutadania en ell. «Ens esforçarem al màxim per complir amb les expectatives», assegurava.

tracking