Diari Més

Tribuna

'Les Cartes de Tarragona', el Rotary Club de Tarragona i la Fundació Bonanit

Creado:

Actualizado:

El Rotary Club de Tarragona va presentar dies endarrere a la Cambra de la Propietat Urbana el joc Les Cartes de Tarragona. La gran dèria d'aquesta baralla dels rotarios és que compten amb il·lustracions referents a la ciutat de Tarragona, que les ha dut a terme Joan Noguera Figueras, que també és l'autor del llibre “101 llegendes i curiositats de Tarragona”

Aquest projecte va ser liderat per la junta presidida per Pere Clúa (2022-2023) i que José Luis Calderon, el president actual i tots els membres del Club estem il·lusionats amb aquesta iniciativa per tal de recaptar fons benèfics per a la Fundació Bonanit, que presideix Antoni Vives. La baralla es pot adquirir aportant un donatiu de 10 euros, als següents establiments: el Diari de Tarragona/ Domènec Guansé 2; les farmàcies d'Esther Fernández/Pere Martell 5, Maria Dolors Andreu/ Deltebre Ed. Mont-roig /La Granja, Jorge Boronat/Reial 23, Creus-Escudero/Violant d' Hungria 23-25/Sant Pere i Sant Pau, Silvia Mas/Major 46, Emma Esplugas/Jaume I 46, Joaquim Nolla/Edifici Baix Penedès 11 bis, Sabaté-Roig/Rovira i Virgili 30, Antonio Salazar/Cos del Bou 2; restaurant 'La Montoliva' carretera de Vilallonga del Camp; Madonna Moda/Pça. Ponent 2; Casa Guasch/Carrer Portalet 1 i la Cambra Propietat Urbana/Méndez Nuñez 23.

Els dibuixos corresponen a: 1. Elements festius del Seguici Popular; la Mulassa, el Negret i la Negreta, l'Àliga, el Moro i el Lleó ; 2. Monuments històrics; Torreforta, el Pont del Diable, l'Ajuntament, el Consell Comarcal i la Torre de Pilatos; 3. Edificis modernistes: Plaça de Toros i Sant Pere del Serrallo de Ramon Salas i Ricomà, el mercat municipal de Josep Maria Pujol de Barberà i la Quinta de Sant Rafael de Juli M. Fossas i 4. Les quatre colles castelleres: els Xiquets, la Jove, els Cooperativistes i els serrallencs.

La Fundació Bonanit es va crear el 2006 a Tarragona per a tenir cura dels sense sostre facilitant-los allotjament, i menjar a través de la col·laboració de diverses entitats. Des de la seva fundació fins a l'abril del 2013 ha atès 1.874 persones. El 2 de novembre fel 2013 va inaugurar un alberg a l'antiga Casa del Transeünt i sumarà 14 noves places a les 16 que fins al moment mantenia l'entitat.

Funciona amb un patronat on participa Caritas de Tarragona, la Fundació Santa Tecla, l'Ajuntament de Tarragona, el Consell Comarcal del Tarragonès, l'Il·lustre Col·legi d'Advocats i altres persones a títol personal com el periodista Antoni Coll Gilabert. Els principals serveis són: 1. Els sense sostre reben allotjament, higiene personal, rentada de la roba i servei de consigna; 2. Des de la seva fundació fins a l'abril del 2013 la fundació ha atès a 1.874 persones que han fet 21.409 pernoctacions a les pensions Carmen i Alhambra i 3. L'entitat també ofereix ajuts puntuals a les famílies més necessitades; 4. Els acollits també gaudeixen de menjar i de l'esmorzar se'n fa càrrec Càritas a través de la iniciativa anomenada Cafè i Caliu de la Casa de Sant Auguri, del dinar calent al restaurant Zanzíbar se n'encarrega l'Ajuntament i del sopar el Complex Educatiu de Tarragona.

tracking