Diari Més

Creado:

Actualizado:

L'endemà de les eleccions generals del 23 de juliol, la premsa reflectia el que havia passat amb aquests titulars: Missió (im)possible; El PP guanya les eleccions, però la patacada de Vox li obstaculitza arribar a la majoria; Sánchez depèn de l'independentisme; A Catalunya victòria del PSC i retrocés dels sobiranistes; Feijóo està molt tocat; Junts serà decisiu per a la investidura de Sánchez. Els pronòstics gairebé s'han complert després de 116 dies. La por a una Moncloa amb inquilins com tot els que anàvem conformant governs PP-VOX, ha fet el seu efecte a l'hora de mobilitzar l'electorat d'esquerres. Els darrers dies hem viscut uns esdeveniments que no ajuden a la convivència. Ara vull reflectir amb titulars una crònica periodística, basada en 'copiar i pegar', de la darrera setmana.

13 de novembre. L'hora del Parlament; La investidura reobre una etapa amb Congrés i Senat com fòrums centrals de la política; Acabar amb la rancúnia.

14 de novembre. El paper decisiu de Puigdemontr des de Waterloo és l'epicentre de totes les contradiccions; Felipe González reclama serenitat.

15 de novembre. EL PP canvia el reglament del Senat per endarrerir la tramitació de l'amnistia; Jutges andalusos es manifesten contra l'acord PSOE-Junts; El Congrés es blinda amb 1.600 policies davant una investidura tensa; Sánchez defendrà avui una legislatura estable davant la renyina per l'amnistia; El Govern i el PP porten a Europa el seu enfrontament; Sánchez afronta la investidura en un clima de bronca per l'amnistia.

16 de novembre. Sánchez critica la proximitat del PP a Vox; Rufián presumeix de la força d'ERC per obligar al PSOE a un referèndum; Rufián avisa a Sánchez; «No se la jugui»; Nogueras retreu al president que parlés de perdó: «No tempti la sort»; Sánchez es centra en reivindicar Espanya com mur de contenció de l'extrema dreta; Vox abandona l'hemicicle després d'acusar al PSOE de preparar un cop d'Estat; Sánchez: »Diàleg, generositat i perdó»; L'amnistia no va a ser un atac de la Constitució del 78, sinó tot al contrari, serà una mostra de la seva fortalesa y de la seva vigència; Feijóo: “Aquesta investidura neix d'un engany”; Sánchez promou un front a la dreta reaccionària i retrògrada; Sánchez: «Quina Catalunya prefereixen? La del 2017 o la del 2023? No va haver resposta. És a dir, solució o humiliació»; Tens encreuament de retrets de frau, mentides i corrupció; Abascal compara a Sánchez amb Hitler i l'anomena colpista.

17 de novembre. Sánchez ja és president; El president és investit a la primera i amb una majoria inèdita en democràcia: 179 vots del PSOE, Sumar, ERC, Junts, Bildu, PNB, BNG i CC; El PSOE tindrà que abastar ardus equilibris amb l' independentisme; Sánchez dissenya nou govern per emprendre un mandat d'alt voltatge; La reclosa de contenció a la Espanya negra té els seus ciments en Barcelona i Catalunya; Feijóo davant un mandat incert i dur; Junts i Esquerra opten per el recel i la prudència.

18 de novembre. Sánchez prepara el seu Govern per una legislatura volcànica; Rajoy respon a Sánchez que fou el 155 el que va donar la serenitat a Catalunya; Mig centenar de militars retirats demana a l'exèrcit que destitueixi a Pedro Sánchez; Sánchez dissenya un Executiu 'polític i fort'; PP i Vox es citen a Cibeles entre ganyotes a les protestes ultres; Sindicats policials critiquen Ortega-Smith per pressionar als antidisturbis en Ferraz; Urkullu diu que l'amnistia obre la via a un referèndum acordat.

19 de novembre. Sánchez blindarà al seu nucli dur per el nou Govern; Feijóo es prepara per a la resistència; La dreta reuneix la major protesta contra l'amnistia; El propi lehendakari basc obre la porta a un possible referèndum d'independència; El nou govern dependrà de tres punyes: la catalana, la basca i la morada; Turull a Cerdán; «(Sánchez) ha salvat els mobles».

Després de 12 anys, el nou president aconsegueix majoria absoluta per ser president del govern, 179 vots afirmatius. Si els indults van significar un primer pas a la normalitat política, ara tenim també l'oportunitat de que tots els estaments legislatius, judicials i governamentals facin la seva feina amb rigor.

tracking