Diari Més

Golfus de Tàrraco

Àrea metropolitana: no comença bé, però es va redreçant...

Periodista i escriptor

Creado:

Actualizado:

No estem mai contents! Tants anys reclamant una àrea metropolitana del Camp de Tarragona i ara que alguns municipis s'uneixen per impulsar-la no ha començat gaire bé, tot i que sembla que es va redreçant. Els sis que van assistir a la primera reunió – Cambrils, Salou, la Canonja, Constantí, Tarragona i Reus – tenen alcaldia del PSC. Després han presentat el projecte al de Vila-seca, Pere Segura, i a l'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, tots dos de Junts. Farré ha dit que serà des del minut zero al grup impulsor. Han fet santament, perquè Valls és 'l'equilibri': és paraula de Sant Antoni Rovira i Virgili. Però potser es podien haver esperat justament que s'hi unissin Valls, Vila-seca i municipis amb alcaldes d'ERC, i altres, per presentar-ho. Per què tanta pressa?

A més el web de l'ajuntament vila-secà diu que van tractar sobre “la regió metropolitana”. I no és el mateix una àrea, menys extensa, que una regió, que seria la 'futura' vegueria. Més pegues a aquest embrió: els municipis impulsors són del centre del Camp, de mida gran o mitjana, i urbans, industrials i turístics. Hi falta la trama agrícola i els pobles petits, el Baix Gaià...

I arribem a la bruixa que sempre es treu per fer por a la canalla: els sis batlles inicials demanen «acabar amb la visió barcelona-centrista». Ja hi som pel tros! Aquesta 'meiga' tota la vida ens ha paralitzat, i la nova àrea seria l'ocasió d'actuar amb visió pròpia i no a la contra.

El millor, veure Tarragona i Reus unides. Amb Valls! Que duri!

tracking