Diari Més

Tribuna

CB Cambrils, una escola de valors

President honorífic del CB. Cambrils

Creado:

Actualizado:

Diumenge passat, 12 de novembre, vaig tenir el plaer de poder assistir a la presentació dels equips del club, un acte especial perquè a part també es commemorava el 40è aniversari de l'entitat.

El pavelló municipal ple de gom a gom es va vestir de festa per rebre els 35 equips participants, formats per 400 jugadors i jugadores i una gran quantitat d'entrenadors i entrenadores.

Els equips van entrar en perfecte ordre del pavelló 1 al pavelló 2, enmig dels aplaudiments dels assistents mentre saludaven la graderia. El presentador, Marc Just, anava cantant el noms de tots els participants en un acte cuidat fins al més mínim detall. A prop de la pista seguien la desfilada les autoritats municipals, representant de la Federació i convidats.

Una vegada situat cada equip al seu lloc el President, Francesc Canaldas, va fer un magnífic discurs recordant els inicis del bàsquet a Cambrils i la trajectòria seguida pel club fins avui. No va faltar l'agraïment a moltes persones que han passat per l'entitat al llarg d'aquests anys i també al suport de l'Ajuntament, tot i sense perdre el to reivindicatiu, reclamant un nou pavelló que doni cabuda a tota l'activitat esportiva que genera Cambrils. Tant la regidora d'esports, Camí Mendoza, com l'alcalde, Afredo Clua, en els seus respectius parlaments, van recollir el missatge i van donar esperances de marcar com a prioritària aquesta obra.

Mentre admirava aquest espectacle esportiu vaig sentir la necessitat d'expressar el meus sentiments en una carta pública al club, cosa que faig amb aquest escrit.

CARTA AL CLUB BÀSQUET CAMBRILS

Benvolgut President i junta directiva,

Diumenge passat vaig sentir una enorme felicitat i una gran emoció en veure en què s'havia convertit el club en aquests darrers 40 anys. Com vas explicar públicament, President, l'entitat ha passat per diferents etapes abans de l'actual nascuda l'any 1983, començant per uns grans equips femenins, precursors del bàsquet a Cambrils. Posteriorment, jo mateix vaig fer d'entrenador en una d'aquestes etapes anteriors i t'agraeixo l'esment que en vas fer en el teu parlament. Aquella experiència és un dels records més entranyables que m'han acompanyat durant la vida. Aquelles persones que jugaven a bàsquet no només eren jugadors que competien, sinó que la relació esportiva es va convertir en una forta amistat, que avui encara es manté sòlida i ferma. Tenien i encara tenen, un caràcter extraordinari. Quan els trobo pel carrer, o en aquest cas, alguns d'ells estaven també a la presentació del club d'enguany, sento una enorme admiració, els estimo com a persones molt properes i que em van fer viure moments inoblidables. La seva passió pel bàsquet va ser la llavor del club d'avui. I quan veus que més de 400 persones segueixen el camí només pots sentit orgull, emoció i agraïment vers aquelles persones que al llarg dels anys ho heu fet possible.

Us faig aquesta introducció per posar en valor el que esteu fent des del club. No només entreneu i competiu, sinó que esteu fent una escola de valors. Esteu fomentant la convivència, l'esportivitat, l'amistat, el saber guanyar i també el saber perdre, les relacions personals, saber gestionar els èxits i els fracassos, la generositat, el control mental, la generositat, la sinceritat, l'empatia, la gratitud, la humilitat, la responsabilitat, la solidaritat, la concentració, etc. Esteu educant en valors humans i aquests són uns actius que els ajuda a créixer com a persones i que deixa i mantindrà un pòsit en les seves vides.

Pares, mares i les famílies en general, hem d'estar molt agraïts per la tasca que esteu fent, una tasca altruista, entusiasta, de vegades sacrificada, perquè la dedicació al club resta espai familiar o de lleure personal.

Precisament per aquesta educació que feu, complementària de la que es fa a casa i l'acadèmica vull aprofitar per adherir-me a la petició que feia diumenge el President Canaldas de demanar les instal·lacions necessàries per poder continuar fent aquesta activitat esportiva, però també social. Sabem que l'Ajuntament té limitacions pressupostàries, però en aquest tema crec que ha arribat l'hora de demostrar la sensibilitat i la voluntat política prioritzant l'esforç que es fa des de la societat civil per fomentar els valors de la joventut, un dels actius més importants de la nostra societat.

President, junta directiva, membres del club, continueu aquest camí que es va iniciar fa 40 anys, hi feu-ho com sempre ho heu fet, amb constància, amb rigor, amb esportivitat, amb bons resultats, però sobretot tingueu en compte aquesta vessant formativa de la personalitat dels jugadors i jugadores. Esteu fent història i això comporta una gran responsabilitat. Ànims, no defalliu mai, que sé que no ho fareu i celebrem aquest 40è aniversari amb orgull i amb mirada llarga, pensant que esteu enfortint un dels pilars fonamentals de la societat cambrilenca, la nostra joventut.

Feliç aniversari!!!

tracking