Diari Més

Tribuna

PSC: més llistes municipals que mai

Primer secretari del PSC del Camp de Tarragona

Creado:

Actualizado:

Els socialistes guanyarem les eleccions municipals. Això ja no hi ha qui ho pari. A les comarques tarragonines presentem més de 90 llistes electorals, un 25% més que ara fa quatre anys. En algunes comarques, com el Baix Penedès, hem pogut tancar candidatures a tots els municipis –a tots- i en d'altres, com l'Alt Camp, l'increment és senzillament espectacular.

Mireu, no és que el nostre futur com a societat estigui en joc, és que el que està en joc és el nostre present. I el dels nostres fills i filles. Per això és important que d'aquestes eleccions en surti un gran reguitzell d'alcaldes i alcaldesses socialistes no tan sols a les grans ciutats –com Tarragona, Reus o el mateix Vendrell– sinó també a les ciutats mitjanes i als petits municipis –com Alcover, la Selva del Camp o Vilanova de Prades-.

Diguem-ho clar: hem de posar els municipis en marxa com a pas previ imprescindible per posar en marxa Catalunya. Diguem-ho clar: amb ajuntaments socialistes és quan es desenvolupen més polítiques socials des dels ajuntaments (i no perquè ho digui jo, sinó perquè així ho reflecteixen també les estadístiques de la Generalitat). Diguem-ho clar també: altres opcions perden temps i energies en debats teòrics sense prendre cap decisió, ni millorar la vida real de la gent, abdicant així de la seva responsabilitat de governants.

Decidir des de Barcelona d'esquena als ajuntaments de les comarques tarragonines, com han fet alguns aquests darrers anys, en temes que ens afecten directament és un error colossal. Centrar els esforços sobre un il·lusori pla de claredat que no té el més mínim recorregut real mentre es manté una inacció increïble en relació amb el greu problema de la sequera que patim, també. Una irresponsabilitat, de fet, inaudita.

Diguem-ho claríssim també: votar PSC és votar en defensa de les comarques tarragonines. Ha hagut de ser el PSC de Salvador Illa qui ha tornat a posar Tarragona al mapa de les inversions de la Generalitat d'on érem absents des de 2012. Tots i totes ho sabeu: votar socialista és votar en defensa pròpia.

Tampoc volem enganyar ningú prometent flors i violes o plans secrets de jugades mestre que després resulten en enguany. Malgrat les oportunitats que tenim l'escenari internacional és inquietant. Hi ha una guerra a Ucraïna i un augment de la inflació real que ha posat en dificultats moltíssimes famílies. Una raó més per no perdre temps ni vots en experiments i per apostar sobre segur, les candidatures socialistes que han demostrat que allà on governen saben gestionar en benefici de la majoria social.

Nosaltres no ens presentem amb les mans buides davant del nostre poble. El PSC és el partit municipalista català per excel·lència, el que ha construït la Catalunya municipal des dels carrers, habilitant serveis, millorant els barris, desenvolupant els pobles i les ciutats. Som una aposta segura, la nostra capacitat de gestió així ho avala.

He començat dient que guanyarem les eleccions, però dic també que fins que no s'obrin les urnes el dia 28 res està decidit. Si «passem» d'anar a votar ens podem trobar amb majories municipals de la dreta o dels nacionalismes –o pitjor encara, ens podem trobar pactes de perdedors com el que va haver-hi a Tarragona ara fa quatre anys-, i aleshores serà massa tard per a lamentar-ho.

Tots els progressistes hem d'anar a votar massivament i aconseguir que aquesta onada en favor d'una societat amb benestar social i sense exclusions vagi creixent fins a esclatar el pròxim 28 de maig. Hi ha massa en joc per a quedar-se a casa.

Us garanteixo que no perdrem el temps amb focs d'encenalls com fan d'altres. Tenim clares les prioritats: cal impulsar la reactivació econòmica, crear nous llocs de treball i garantir la cohesió social als nostres pobles i ciutats, evitant zones de marginació o de pobresa estructural.

Som el primer partit de Catalunya. Som l'alternativa al desori que hem patit aquests darrers deu anys i ens deixarem la pell des dels ajuntaments de les nostres comarques per tal que tots i totes vosaltres, els qui esteu llegint aquestes línies, tingueu el futur que us mereixeu. Paraula.

tracking