Diari Més

Tribuna

La C-32, un repte de territori

Alcalde de Cunit

Creado:

Actualizado:

El Pacte del Penedès Marítim, la unió d'Ajuntaments, Consells Comarcals, Empresaris, Sindicats, Universitat, Consorci Sanitari i Societat Civil, ha aconseguit posar la problemàtica de la C-32 a l'agenda del país

Des de la desaparició dels peatges a Catalunya, el greuge que patim al Garraf i al Baix Penedès és injustificable.

El territori perd en competitivitat, les empreses no només no venen a instal·lar-se al territori, algunes d'instal·lades pensen a marxar pel cost que suposa l'autopista. Però, no només és una qüestió de competitivitat, que ja valdria la pena una reacció del govern al respecte.

Parlem també de qualitat de vida, parlem de seguretat i contaminació, la C-31 no és una carretera segura ni ràpida, ens fa perdre molt de temps del nostre dia a dia, amb cues i un elevat grau de trànsit. També amb accidents a causa del seu elevat trànsit en ser una carretera de la xarxa bàsica de la Generalitat amb més de 25.000 cotxes cada dia. Igualment, no podem obviar que passen pel bell mig dels nostres municipis la contaminació ambiental i acústica és més que destacable.

Parlem, en resum, d'un repte col·lectiu com a territori. Facilitar el trànsit recurrent per la C-32 ens faria fer un salt quantitatiu i qualitatiu com a territori.

S'equivoca, i molt, qui identifica aquesta lluita per la C-32 com un moviment electoralista. El Pacte del Penedès Marítim està conformat transversalment per diferents alcaldes de diferents partits, sindicats, empresaris, societat civil, som la unió d'un territori per lluitar per una causa justa i legítima.

El que no es pot obviar, i amb aquesta causa encara menys, és que tots i totes hem de fer pinya, des del món local a tots els diputats i diputades, ens devem al territori. La unanimitat amb la qual es va aprovar la moció al Parlament per obligar al Govern de la Generalitat a presentar una proposta de bonificacions gratuïtes al trànsit recurrent, és una molt bona notícia.

Ara toca al Govern, al Departament de Territori, moure fitxa. Essent conscient que el territori va a totes, que el Parlament ha votat per unanimitat la proposta de la bonificació de la C-32, i que es tracta d'un Govern, que no només està en minoria, sinó que és un Govern minoritari, raó de més per agafar el guant de la proposta del Parlament.

Donem un vot de confiança al Govern, ajornem la Marxa Lenta, i esperem una proposta, aquest cop no ens poden donar l'esquena, han de fer una proposta, per justícia social i justícia territorial, i sobretot, per responsabilitat política.

tracking