Diari Més

Tribuna

Els pensionistes tarragonins cobren 300 euros mensuals més que el 2018

Senadora del PSC per Tarragona

Creado:

Actualizado:

Si vostè és un dels 174.893 pensionistes que tenim a les comarques tarragonines hauran vist com la seva pensió s'ha incrementat en uns 300 euros mensuals més –de mitjana– en relació amb la pensió que rebia el 2018. Tots aquests pensionistes tarragonins han vist com enguany la seva pensió mensual s'ha incrementat, també de mitjana, en 117 euros més. I això és així perquè el Govern progressista i feminista del president Pedro Sánchez enguany ha augmentat les pensions un 8,5%. Per aquells que pensen que «tots són iguals» i que no hi ha diferències entre la dreta i l'esquerra progressista cal dir que si el PP estigués al Govern les pensions s'haurien «apujat» un ridícul 0,25%. És a dir, amb Govern socialista les pensions han crescut en 117 euros mensuals mentre que amb un Govern del PP s'haurien «apujat» en... 2,39 euros. O el que és el mateix, d'una pensió que ha augmentat en uns 300 euros mensuals més des de que Pedro Sánchez va ser elegit com a president del Govern tindríem una pensió que hauria «apujat» 15,10 euros si el president és digués Rajoy, Casado o Feijoo.

Sí, hi ha diferències. Sí, hi ha un Govern que creu en la justícia social i defensa el poder adquisitiu dels pensionistes. Sí, hi ha el perill que la involució que suposaria un executiu de Vox-PP posi en risc aquests augments. I no és una opinió objectiva, és una realitat tangible amb dades a la mà. I qui encara tingui algun dubte tan sols cal recordar-li que el PP ha votat en contra d'aquests augments de les pensions al Congrés dels Diputats (igualment com també ho va fer Vox i també –oh sorpresa!– Junts i la CUP).

Aquest Govern seguirà defensant els interessos de les classes mitjanes i treballadores i no el de cap minoria econòmica per molt poderosa que sigui. Per això, tot i els crits de Vox i el PP, s'han implementat l'ingrés mínim vital i les pensions no contributives, que pugen un 15%.

Us diran els corifeus de la dreta que aquest augment de les prestacions i inversions socials suposa «la ruïna» de l'economia i tal i tal. Fals. La nostra economia ha crescut en un 5,5% aquest passat 2022, com reconeix la mateixa Unió Europea. Per tant, és perfectament compatible tenir una economia productiva competent i, alhora, redistribuir la riquesa evitant que cap persona quedi abandonada a la seva dissort. Clar que és possible, només faltaria!

Seguirem compromesos amb la protecció de la majoria social. Estem demostrant que hi ha una altra manera de governar que no suposa passar la tisorada per damunt de les inversions socials –com ha fet, fa i sempre farà la dreta si té l'oportunitat de tornar a governar–. El que va fer el PP mentre congelava les pensions públiques va ser baixar els impostos a les grans fortunes i retallar drets i llibertats.

El que necessitem ara és mantenir el rumb i el timó ferm amb un lideratge reconegut per la mateixa comunitat internacional com ho està demostrant el president Pedro Sánchez. No volem tornar a una Espanya en blanc i negre, com volen Vox i el PP, ni repetir aventures basades en plans de «jugades mestres» que eren, senzillament, mentida i que acaben com acaben.

La gran majoria vol progrés i estabilitat. I l'únic que cal és que aquesta majoria social es torni a mobilitzar a les urnes d'aquí a menys d'un any quan hi hagi eleccions generals per evitar que l'adverbi «menys» torni a figurar davant de les pensions, les ajudes públiques i les prestacions socials. Fem-ho perquè hi ha massa en joc i després serà massa tard per a lamentar-ho. Nosaltres ens hi deixarem la pell, no en tingueu cap dubte.

tracking