Diari Més

Tribuna

El Baix Penedès, continuem creixen, continuem esperant

Alcalde de Cunit

Creado:

Actualizado:

Acaba l'any i l'Institut Nacional d'Estadística (INE) publica les dades de creixement de població de tots els municipis de l'Estat. A Catalunya, com va sent un tòpic des de fa uns anys, el Baix Penedès, i més concretament Cunit i Calafell som les poblacions que liderem aquest creixement.

Cal advertir que les publicacions d'INE sempre prenen com a tall temporal l'any anterior (2021), però des de Cunit ja us podem confirmar que l'any que ve tornarem a liderar aquestes estadístiques perquè el padró municipal no para de créixer durant aquest 2022.

Aquestes dades demostren una cosa, el Baix Penedès, i en particular el Penedès Marítim, és una de les àrees territorials més atractives del país per venir a viure. Segurament per la disponibilitat d'habitatge, però, també segurament, perquè al Penedès Marítim la qualitat de vida és envejable.

Però hi ha una variable que no controlem des dels ajuntaments del territori, que són les qualitats dels serveis públics que no depenen de nosaltres, i en especial Ensenyament, Salut, Seguretat, Polítiques d'Habitatge, Mobilitat.

Encara hi ha alguns que es sorprenen que demanem més escoles, més Caps i hospitals, més comissaries de Mossos i Bombers, millores en el Parc d'Habitatge Públic, i millores en transport públic i bonificacions a les autopistes de pagament.

No pot ser que tinguem un creixement geomètric i una resposta aritmètica per part de la Generalitat de Catalunya. Crec que ja són molts anys que els municipis del Penedès Marítim estem fent esforços per donar uns serveis de qualitat a la nostra ciutadania, quan moltes coses dependrien de la Generalitat i no se'ns dona resposta.

Va sent hora que via Delegació del Govern del Penedès, i des dels Departaments del mateix Govern de la Generalitat, es promogui la creació d'una Taula de Treball específic per aquest territori.

Estem parlant de la qualitat de vida de la gent, estem parlant de garantir la qualitat dels serveis públics, no pot ser que continuï aquest desfàs entre la teoria i la realitat.

tracking