Diari Més

Tribuna

Altafulla: la moció dels ressentits i els oportunistes

Exregidor del PSC a Altafulla

Creado:

Actualizado:

El PSC de la regidora Inma Morales hi votaràen contra per aquesta última raó. Però en tenim tres de prèvies que seran exposades més tard

AA, amb vuit anys al govern de Fèlix Alonso d'alcalde, va perdre 9 punts percentuals a les passades eleccions de maig de 2019: del 33 al 24%, de 743 vots a 645 – la quarta vegada que un cap de llista perd 100 vots; m'hi compto el 2011. Alhora Eina bo que invertia els resultats d'AA: del 23,6 al 32%, guanyant 330 vots – que es diu aviat-. AA no va pair els resultats; de cap manera; congriant ressentiment demostrat en el to com a oposició. Emboscats esperàvem el seu moment per tornar com a grup majoritari sense l'aval de les urnes, amb una candidata a alcaldia que per bé que serà la primera alcaldessa, no té la legitimitat d'haver-se presentat com a cap de llista.

El moment ha arribat mercès a la desgràcia de l'ensorrament d'un part de la façana i de la terrassa del restaurant Voramar. Ha esdevingut tota una immensa alegria per a l'oportunisme polític d'AA: per presentar una moció de censura: acusant l'Eina com a causant, pel seu Pla de Platges. Amb el suport de Junts, tant de la meitat que manté les sigles com del regidor no adscrit. El regidor de Junts es creu amb «dret acadèmic» a indiscutible líder de l'independentisme altafullenc; va tenir menys de la meitat de vots en relació amb Eina. El no adscrit diu tornar a Eina la línia d'oposició que va rebre quan ell estava al govern pactant amb AA. Pel que fa a la debutant regidora d'Ara, va marxar del Govern, un mes més tard que el PSC; però va trencar plena de ferides egocèntriques, sense criteris polítics. Per cert, el regidor no adscrit no pot formar del Govern d'Altafulla i la d'Ara, abusant de la incoherència, voluntàriament hi ha renunciat. El carismàtic constructor/motor econòmic que diria aportà la meitat dels vots d'Ara –una mena de continuació d'Ideal– de cap manera vol la moció de censura.

Expressat i detallat el ressentiment i l'oportunisme que empeny cofois, estarrufats, els 4+1+1+1 de la moció, anem a les 3 raons primeres raons del nostre no a la moció:

a) Quan la regidora Inma Morales va haver de renunciar de continuar al Govern ja es va comprometre a no participar en cap moció de censura.

b) Amb el Govern d'Eina vam pactar els pressupostos d'aquest 2022. Acords que Eina va complint. A més, la seva relació amb Costes de l'Estat –que tant fomentem el PSC– ha portat a assegurar que a finals d'abril aportarà sorra de la Roca de Gaià per a la resta de platges altafullenques i, sobretot, a fer l'estudi de corrents entre el port de la Torre i el de TGN per protegir-ne el litoral, de tant d'interès turístic i comercial.

c) De cap manera el PSC farà d'escaleta amb el seu vot al retorn d'AA al govern. Posem a la balança regidores i regidors i pesa més la d'Eina que la d'AA.

Segurament la coalcaldessa doctora en Biologia responsable de Medi Ambient, hauria d'haver demostrat més flexibilitat i no tanta «convicció científica» en el seu pla de platges, amb Xesco Roig com a guru i ampli suport entre el seu gremi. Ella pot creure en el decreixement i en què el canvi climàtic farà inevitable l'augment del nivell del mar. Però aquests dos mals s'han de contenir amb polítiques de federalisme multinivell, cooperant ajuntaments, Generalitat, Estat i UE.

El nou Govern de 4+1 regidors i 1+1 de suport que es carregui les piles per donar tranquil·litat als qui tant han alarmat, amb futurs apocalíptics: amb mesures que sempre han de tenir el vistiplau i execució de Costes de l'Estat. Intervencions públiques gratuïtes al patrimoni privat potser seran de clientelisme prevaricador. Que deixin en pau el Centre d'Esports, de tantes seccions al futbol base; que no tornem als triatlons que perjudiquen els comerços un dissabte de temporada alta... Que facin llistes negres per aplicar la crueltat en multes de policia...

El PSC persistirà en el seguiment de l'aprovat als pressupostos, només amb el suport d'Eina i nosaltres. Com a màxima prioritat, totes les passes per a la Residència i Centre de Dia per a la Gent Gran. El manteniment de la mobilitat i d'aparcaments en les reformes a plaça dels Vents i al c) de Dalt.

tracking