Diari Més

Tribuna

Valls ets tu

Regidor d'Acció Comunitària, Participació i Igualtat a l'Ajuntament de Valls

Creado:

Actualizado:

Es parla molt de qualitat democràtica, de la confiança amb les institucions públiques, de fer properes les administracions, de fer partícips als ciutadans en la presa de decisions..., És evident que darrere d'aquestes qüestions hi ha dos conceptes contraposats. Els qui els utilitzen per qüestionar la democràcia i de retruc la classe política i els qui reclamen una participació real en els afers públics per part de la ciutadania. Aquest segon aspecte és el que en diem governança. A Valls fa temps que anem treballant per establir mecanismes de governança amb la ciutadania. És un procés lent i col·laboratiu, on totes i tots n'hem d'anar aprenent, els polítics, els tècnics municipals i la ciutadania. Un d'aquests exemples en són els pressupostos participatius. Any rere any s'han anat modulant, fruit del treball de grup de seguiment, format per vallencs i vallenques inscrits al registre ciutadà, representants polítics i tècnics de l'ajuntament. Aquests dies tornem a encetar el procés de votació als pressupostos participatius. Amb les novetats sorgides del grup de seguiment: l'organització per temàtiques, les propostes col·lectives i les propostes específiques del Centre Històric.

Posem a disposició de la ciutadania 250.000 euros, una quantitat no menor que representa més del 10% del pressupost municipal dedicat a inversió. És una oportunitat per decidir que i a on podem millorar aspectes de Valls. Durant aquests anys s'han fet ja realitat moltes iniciatives de les proposades: el banc de recursos tècnics, els arbres del costat de l'escola Enxaneta, els llums del parc Barrau, el parc de barres i la pista de bàsquet al Fornàs, els camins saludables, els parcs de salut, etcètera. I d'altres que estan encara en el procés de licitació i execució. L'administració no va sempre el ràpid que voldríem, però avança. Els processos sempre són millorables, per això ens revisem contínuament i ens agrada conèixer la vostra opinió. Perquè els pressupostos participatius són cosa de tothom. No és una quimera municipal, és un projecte de ciutat.

Són els cinquens pressupostos participatius que elaborem i cada vegada n'hem anat millorant la dinàmica. Espero que totes i tots trieu, presencialment o telemàticament, entre les idees que veïns i veïnes de Valls han proposat. Dediqueu-hi un temps i escolliu el que penseu que pot ajudar a millorar la ciutat. Aprofiteu l'oportunitat de decidir en què invertirem aquests 250.000 euros que posem en mans de tots i totes vosaltres. Perquè la ciutat ets tu.

tracking