Diari Més

Tribuna

Que s'obri ja el preventori de la Savinosa

Portaveu de Junts per Tarragona

Creado:

Actualizado:

Són temps difícils i convulsos. Temps de preservar la salut, tirar endavant, respirar i viure... Viure en un entorn agradable on poder destinar una estona, un matí, un dia o una vida a respirar i viure. Em refereixo a la platja de la Savinosa, concretament a l'espai del preventori projectat per la Mancomunitat, construït durant la dictadura de Primo de Rivera (1929), inaugurat durant la Segona República (1932), referenciat com a hospital durant la Guerra Civil (del maig de 1938 al novembre del 1939) i clausurat definitivament el 1967. Primer de tot cal dir que tot el que s'exposarà en aquest article es farà des de l'absolut respecte al paper d'aquest recinte en la nostra història. Però més enllà d'això, parlant en clau de present i futur, és ineludible dir prou a la seva situació actual i exigir de forma unànime, pública i, si em permeten, desmesurada, fins aconseguir la seva obertura urgent a la ciutadania.

Vaig néixer l'any 1977. Crec que no m'equivocaré si dic que vaig néixer i moriré a Tarragona. Mai he pogut accedir-hi. Però el que més entristeix de tot plegat és que els meus fills, que es comencen a fer grans, mai han pogut entrar-hi i segueixen sense entendre com pot ser que un grupet d'ovelles siguin més privilegiades que els que, en principi, són legítims propietaris.

Ha arribat el moment. Com a representants de la ciutat, cal que el plenari municipal reivindiqui i exigeixi fins a l'extenuació, a la Diputació de Tarragona, l'obertura immediata de la Savinosa així com la seva adequació com a parc natural i pont entre la nostra ronda litoral i l´extraordinari bosc de La Marquesa. El Grup Municipal de Junts per Tarragona traslladarà aquesta petició a la resta de grups municipals al pròxim consell plenari, perquè s´ordeni a l'ens provincial, per necessitat i voluntat popular, l'obertura i ordenació de la Savinosa com a espai natural. Tot l'anterior és perfectament compatible amb abordar, un cop més, el debat i posterior acord sobre quin ha de ser el destí final del recinte, si bé un servidor té clar de fa temps l'aposta per la preservació mediambiental i conservar un sol edifici, adequat com a referència i memòria històrica del que va significar.

Espero, i ho dic honestament, que la resta de membres del consistori oblidin la seva representació política a la Diputació de Tarragona i tots els projectes que mai van ser ni tan sols aprovats. A tots els companys i companyes del consell plenari els demano que pensin única i exclusivament en la voluntat persistent dels tarragonins i tarragonines de gaudir d'un entorn on respirar i viure. Que s'obri ja el preventori de la Savinosa.

tracking