Diari Més

Tribuna

Eina pel bé dels altafullencs que inclou el vostre, com a govern

Exregidor d'Altafulla

Creado:

Actualizado:

La història s'ha repetit: AA, la llista més votada del fragmentadíssim Ple de 2007-2011, s'enrocà en no incloure cap aportació al pressupost de 2008 pel PAU que representava; i vam acabar fora del govern i assolint una moció de censura; vam tenir tres alcaldes aquell 8è mandat. Ho vaig pagar i també el PSC: vam desaparèixer del mapa en aquell maig de 2011 de perdre Reus i BCN. Al del 2015 -2019, qui trenca amb AA fou Eina per la qüestió de la intervenció a Via Augusta. L'alcalde Fèlix Alonso pactà amb els exconvergents; tot i que durant tres mesos, després de la detenció dels Jordis, van sortir del govern pe retornar amb bona remuneració per al cap de llista. En aquest present mandat l'agost vam renunciar al govern el PSC i al setembre ARA, invasió de competències, per menysteniment Al darrer ple, amb més joc de guanyar el pols que criteris d'interès generals, el bloc de l'oposició tomba tres punts de l'ordre del dia –inclòs, fins i tot, una argumentada modificació de crèdit. El PSC no hi va poder ser perquè la nostra regidora, de temps, tenia projectades unes vacances ben merescudes. Però de cap manera ens hauríem afegit a la suma dels qui estan fora del govern. El nostre criteri és d'oposició constructiva al servei dels altafullencs. La qual cosa suposa negociar amb Eina els punts conflictius, de cada mes, i encarar els pressupostos de 2022.

Per aquests objectius cal que Eina abandoni temptacions d'hegemonisme; perquè són la llista més votada i a ERC totes li ponen: guanyant generals, el Parlament dins del clos tancat independentista i les municipals. Eina, com vaig escriure al seu cap, es creu mestressa el present i del futur; mala actitud per assumir algunes de les raons del PSC i altres possibles aliats per tirar endavant Altafulla amb acords d'importància al Ple. Un altre retret és la desconsideració envers col·lectius, que en reunions i fins al Ple manifesten. Sabut és que Eina i AA són tant dels vianants que oblida que també són conductors: com han fet una nova gimcana per accedir als ravals de Dalt i de Baix, que sense sentit històric anomenen Vila Closa. En una de les escassíssimes reunions de coordinació de grup, els treballadors de la brigada van considerar-los poc estabilitzables per manca de titulació acadèmica –abans havent fet fallida una empresa externalitzadora de dones de fer feina de cap manera els van contactar directament; l'economia altafullenca vinculada al turisme valora com a menys important que els treballs de molts altafullencs al polígon petroquímic; confonent la mateixa economia amb les ocupacions laborals; també de cap manera es va voler mantenir el pla parcial dels safranars perquè el seu promotor era classista en oferir només «habitatges de qualitat». El pitjor va ser al Ple, quan es va titllar els convilatans de caps de setmana i estius com el qui «només compren al Mercadona» i com si fossin una competència als qui han de marxar a la rodalia. La fórmula, que ha donat 130 HPV, en un pla d'habitatge aplicat pels alcaldes Pijuan i Ramon: assolir del 20% de sòl que els promotors, negociant amb la regidoria i serveis d'urbanisme els seus projectes, han d'aportar al patrimoni municipal, on INCASÒL construeix. Immediatament tornar–hi amb aquesta solució amb l'encara no habilitat i deixem-nos d'adamismes, sis plau.

Aquest canvi d'actitud que reclamem a Eina, per a la fluïdesa de les negociacions, que no exciti les expectatives d'AA i Junts, perquè de cap manera tindrem contactes amb ells i més després de la frivolitat demostrada al Ple de setembre, nefast per a l'evolució del poble; tal com van fer Eina amb Junts i Cs els mesos que AA estava en minoria. Mai m'hi he apuntat, sobretot en pressupostos: vaig aprovar el de 2008 mantenint els criteris que no havien tingut cap ressò dins del govern i el 2011 fent aportacions en una preciosa pluja d'idees de manera que cap dels 7 grups va votar en contra. Que així sigui per a l'any vinent!

tracking