Diari Més

Creado:

Actualizado:

Permeti'm que avui, en escriure de l'atletisme del Nàstic, parli de les nissagues d'esportistes que durant moltes dècades hem tingut, podríem parlar dels Nin, Mezquida i de molt més que no només de pares a fills i de diversos germans que han omplert les diferents èpoques del club, atletes, entrenadors, directius i jutges tots ells formen part de la llarga història del Club Gimnàstic de Tarragona. Segur que es mereixen més del que era intentaré explicar.

Actualment el Club Gimnàstic té un motiu per valorar aquesta manera de veure l'esport.

Als anys 80 el segle passat arriba al club una jove atleta la Silvia Madorran Gil amb només tretze anys, procedent de l'Escola dels Àngels, veritable focus esportius de la ciutat, cal recordar a Tomàs Grau director durant molts anys i persona compromesa no només amb l'esport.

La Silvia de ben aviat comença a destacar, es converteix en una de les atletes referents al sector de velocitat a Catalunya i Espanya, i de juvenil es proclama campiona de Catalunya absoluta, la Silvia va ser durant molts anys un referent a totes les competicions a escala estatal durant els anys 80 i 90 la seva millor marca als 400 m 57”21.

Ella juntament amb la Maite Montaña i la tristament desapareguda Silvia Navarro van ser un clar exponent de l'atletisme femení a Tarragona; no puc deixar de parlar també de Sebastià Gilart i Joan Rius el seus entrenadors referents per tots nosaltres.

Cal parlar del pare de la Silvia, l'Enric Madorran, directiu del Nàstic i jutge d'atletisme on també vam coincidir e jutges als Jocs de Barcelona l'any 1992, l'Enric ens va deixar fa uns mesos.

Durant aquells anys, el 1987 es va produir a l'atletisme de Tarragona un canvi molt important, vàrem inaugurar la pista de Camp Clar, va passar d'utilitzar una pista de terra inaugurada l'any 1972 a poder entrenar i competir amb una de tartan, va ser la primera de tota la província, Tarragona va disposar d'una instal·lació on els seus atletes ja podien entrenar i competir amb millors condicions. L'Ajuntament de Tarragona i l'alcalde Recasens antic atleta del Gimnàstic va aconseguir fer realitat un somni.

Aquells anys un jove Rafael Centella també va començar a destacar com un gran atleta de proves Combinades el Decatló, classificant-se durant moltes temporades pels campionats d'Espanya, inclús va participar en competicions internacionals amb la selecció catalana.

Aquells anys el president del Club Gimnàstic era l'Antoni Vallverdú, el teníem sempre al costat nostre. Des de fa uns anys, la Silvia i el Rafa són directius entrenadors i jutges, la Silvia és la delegada des del 2014, i al seu costat tenim a la Laura Centella Madorran atleta sub 23, la Laura és atleta des de les categories de promoció, destacant des del primer dia, ha superat a la seva mare corrent la mateixa prova, 54”65, enguany ha pujat al pòdium al Campionat d'Espanya de la seva categoria, competint amb atletes dos anys més grans i també ha participat per mèrit propi als Campionats d'Espanya absoluts per primera vegada i si això no fos prou, el seu entrenador el Rafa el seu pare.

El futur de la Laura és molt esperançador, el Nàstic segueix i les nissagues també.

tracking