Diari Més

Tribuna

El vostre compromís ha salvat vides

Primer secretari del PSC del Camp de Tarragona

Creado:

Actualizado:

En nom del PSC vull donar-vos les gràcies a cadascú de vosaltres per l’esforç, sacrifici i determinació que heu demostrat durant aquests mesos de confinament necessari per lluitar contra el virus. Tot aquest empeny no ha estat en va, ha salvat vides. El Govern sabia que estava demanant-vos un gran sacrifici però també sabia que enteníeu que aquest sacrifici era necessari per assolir l’objectiu més preuat i bàsic: salvar vides de familiars, amics, veïns i conciutadans nostres. I vull subratllar aquest agraïment a tota la ciutadania, sense distinció d’opinions o d’ideologies. Com ha remarcat vàries vegades el mateix ministre de Sanitat, Salvador Illa, la reacció de la gent a peu de carrer protagonitzant aquesta impressionant manifestació de coratge col•lectiu ha estat realment inspirador.

Tots hem de sentir-nos orgullosos de l’exemplar comportament responsable de tots aquells que han lluitat a la primera línia contra el virus: metgesses i metges, infermers i infermeres, personal que treballa als hospitals, treballadors dels sectors essencials com l’alimentació o els transportistes, policies, Mossos i Guàrdia Civil, professionals dels serveis d’emergència, etc. El seu valor i voluntat de servei ha estat exemplar. I no és una parauleta per quedar bé. Sou immensos.

Un país que compta amb una societat civil capaç de dur a terme aquesta gesta col•lectiva no es mereix un debat polític reduït a la bronca permanent i a la crispació perpetua. Els valents i valentes que han donat la cara als hospitals i centres d’atenció primària no han de perquè perdre el temps o els ànims escoltant determinats insults al Congrés o al Parlament. Una societat avança quan està unida entorn d’uns objectius socials que beneficien cadascun dels seus conciutadans, per contra retrocedeix o entra en decadència quan es divideix o quan les legítimes discrepàncies polítiques es confonen amb el fangar de les desqualificacions personals.

En conseqüència, demanem a determinats portaveus tant de la dreta com del nacionalisme independentista allò que ens exigim a nosaltres mateixos, és a dir, que sumem esforços en positiu i cooperem amb lleialtat erradicant els insults de la nostra vida política. Això, en cas cap, vol dir renunciar a les pròpies idees sinó abandonar la bronca permanent com a estratègia política.

El repte s’ho mereix perquè tenim per endavant un escenari difícil en termes d’atur, pobresa i desigualtats socials. El Govern progressista del president Pedro Sánchez es bolcarà en defensa del programa de reconstrucció necessari per superar la crisi però ni el millor Govern del món podria fer-ho tot sol. Necessitarà una actitud lleial per part de l’oposició política (lleial no amb el Govern sinó amb el país), per exemple sumant forces a Europa per aconseguir quan més recursos millors per part de les institucions comunitàries, i la col•laboració amb tots els Govern autonòmics, treballant colze a colze i units i no inventant-se sempre greuges competencials.

El diàleg i l’acord són l’únic camí que ens conduirà a la recuperació, i més aviat que tard. La via de la confrontació ja ha demostrat la seva incapacitat per generar res de positiu. Persistir en ella seria una insensatesa. Parlar amb aquell que no està d’acord amb tu no és una mostra de debilitat, al contrari, és l’instrument per recuperar els consensos socials que hem perdut aquests darrers anys. La política no és un camp de batalla o un terreny abonat per l’insult, sinó un compromís ètic de treball conjunt entre diferents per millorar la vida real de la gent a peu de carrer.

Així ho entenem els i les socialistes i aquesta és la convicció que m’ha portat a assumir la responsabilitat de ser el nou primer secretari del PSC de les comarques tarragonines.

No tinguem por a avançar units. Siguem conscients que el virus continua allà, segueix sent un perill latent. Homenatgem a tots i totes aquelles que s’han deixat la pell treballant fins a l’extenuació oferint-los solucions des de les institucions polítiques. Amb diàleg, amb cooperació, amb resultats fecunds. Sense insults, sense bronques, sense odis personals.

El camí l’heu marcat vosaltres amb la vostra solidaritat i comprensió durant tots aquests mesos de confinament. Aquest esforç ha donat els seus fruïts en forma de preservació de vides humanes. Gràcies infinites pel vostre compromís. Ara cal continuar la batalla contra el virus fins derrotar-lo definitivament. Junts i units, com remarca el president Pedro Sánchez, ho aconseguirem. Persistim i guanyarem.

tracking