Diari Més

Tribuna

Tarragona, zona verda europea

Diputada del PSC a la Diputació de Tarragona

Creado:

Actualizado:

«Aquí tothom va descalç. No hi ha res a fer. Torno a casa.» Era el telegrama que va enviar el delegat de la cambra de comerç txecoslovaca a la seva seu a Praga després de viatjar per determinats territoris del nord d’Àfrica. La població no emprava calçat occidental. Cap oportunitat de creixement. Tornava a casa amb les mans buides.

Uns anys després un representant de la casa comercial txeca de sabates Bata va visitar els mateixos països. Va decidir quedar-se i obrir una secció local a cadascun d’ells. Primer va enviar un telegrama a la seva seu central: «Ningú vesteix amb sabates occidentals. Gran oportunitat de negoci. Em quedo. Envieu-me més representants i tots els estocs que tinguem.»

Davant de la mateixa realitat trobem dues formes antagòniques de reaccionar. Una negativa i pessimista: «no hi ha res a fer». La segona reconeixia el problema... però el convertia en una oportunitat de creixement.

El mateix hem de fer nosaltres ara. La crisi sanitària que estem passant ens obliga a tots a actuar amb les llums llargues i a saber aprofitar totes les oportunitats que sapiguem identificar. Així ho hem fet a la Diputació de Tarragona quan, a proposta del grup socialista, hem aprovat una moció en què demanem a les institucions europees que etiquetin la demarcació de Tarragona com a zona verda europea.

Entenem que és un tema vital per les nostres comarques. El turisme, un dels pulmons de la nostra economia, ha rebut de ple l’impacte de la crisi. Ara bé, lluny de permetre’ns lamentacions, hem d’aixecar-nos i convertir les dificultats en virtuts. Com sabem, la nostra demarcació es troba en una fase avançada del desconfinament, superior a altres territoris i demarcacions turístiques del nostre entorn.

Per això creiem que suposaria un pas de gegant en la revitalització del sector l’etiquetatge de la demarcació de Tarragona com a zona verda europea d’acord amb els paràmetres establerts pel centre europeu per a la prevenció i el control de les malalties.

Cal que tots treballem de manera coordinada i lleial per a fer-ho possible. El Govern espanyol ha de defensar aquest plantejament a les institucions comunitàries que són les que tenen competències per zonificar el nostre territori com a zona verda, la Generalitat ha de vetllar per garantir les màximes condicions de seguretat sanitàries d’acord amb les seves competències en matèria de Salut, i la Diputació haurà de fer promoció d’aquest etiquetatge com a zona verda europea als mercats potencials que vulguem atreure.

Què vol dir tot això? Per posar un exemple clarificador que una família, posem per cas, del land de Baviera a Alemanya pogués venir a passar les seves vacances aquest estiu a la Costa Daurada o a les Terres de l’Ebre. Amb el que això suposa a nivell d’arribada de nous contingents turístics.

Deia abans de la importància de convertir les dificultats en oportunitats. Aquesta n’és una. Dir turisme és dir Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre. Milers de llocs de treball i la generació d’activitat econòmica depenen directament del sector. Si som capaços de treballar de forma conjunta per aconseguir formar part d’aquesta xarxa certificada i garantida europea haurem assolit un instrument que pot ser molt eficaç ara que ens trobem a les portes de la campanya d’estiu.

Finalment, vull subratllar que aquesta proposta del PSC ha estat aprovada amb el vot favorable de tots els grups representats a la Diputació. Per unanimitat. Aquest és el camí, el de la suma en positiu de totes les sensibilitats polítiques per aconseguir resultats reals que ajudin a la gent a peu de carrer. Un camí fructífer que ens allunya del soroll i de la bronca que, lamentablement, impera en determinats cercles polítics. La unió fa la força i junts guanyem en eficàcia i resultats tangibles.

La Diputació de Tarragona, fidel al seu compromís de representar al nostre territori, seguirà treballant amb determinació per fer avançar les nostres comarques. Els i les socialistes pensàvem això quan estàvem al Govern i seguim pensant el mateix aquest mandat en què treballem pel Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre des de l’oposició. Una oposició, però, que no busca el desgast estèril del governant sinó que fa propostes en positiu per fer que els més de 800.000 habitants de la demarcació tinguin millors instruments per avançar en el seu dia a dia a tots els nivells.

tracking