Diari Més

Tribuna

L'hora de triar la ciutat que vols

Candidat d’ERC-MES a l’alcaldia de Tarragona

Creado:

Actualizado:

A un mes de les eleccions municipals i europees, les espanyoles ens han deixat un mapa polític local polaritzat. Esquerra Republicana, primera força a sis dels onze districtes electorals de Tarragona i el PSC en cinc. Aquest resultat, que de cap manera es pot extrapolar matemàticament a les municipals, dibuixa però tendències ben clares.

La primera és el continu ascens en vots d’Esquerra Republicana a Tarragona. És ben significatiu que en aquestes eleccions hàgim trencat el nostre sostre de vots, que se situava en 13.150 vots els anteriors comicis, les del Parlament de desembre de 2017, obtenint-ne 14.219 en un context de menys participació. És a dir 1.069 vots per sobre del millor resultat d’Esquerra a Tarragona, amb 4,62 punts menys de participació. Una tendència de creixement fort i sostingut en cada contesa electoral.

La segona tendència ben clara és l’augment en tots els barris de Tarragona. Creixement diferenciat però homogeni. Un creixement que sens dubte té a veure amb l’esforç que fem per desmuntar estereotips i per explicar la nostra proposta republicana, compromesa amb el respecte per la diversitat, la igualtat d’oportunitats, l’educació, l’economia del treball i la cultura. En la mesura que som capaços d’explicar que el projecte polític d’Esquerra Republicana es fonamenta en l’honestedat i s’adreça a tothom, tingui l’origen i la condició social que tingui, estem fonamentant una majoria molt gran per a la millora de la societat.

La tercera tendència clara és la visualització de dos projectes de ciutat per Tarragona, que tenen en ERC i el PSC les seves expressions més clares i diferenciades. El projecte d’Esquerra és de canvi, de transformació. Un canvi necessari per a una ciutat que és meravellosa, que té grans potencialitats, però que va enrere.

Tarragona i la seva gent són molt millors que el futur gris i desconcertat que ofereix Ballesteros. Per això volem que els ciutadans siguin protagonistes de la transformació de Tarragona i del seu dia a dia. Farem un govern municipal compromès amb els valors democràtics i de la pau, en contraposició del pacte de supervivència de Ballesteros amb un partit decadent i estructuralment corrupte com el PP. Volem un ajuntament obert, transparent, curós amb la neteja, els espais públics i les zones amb més valor natural, i amb una guàrdia urbana compromesa amb la proximitat.

Des d’Esquerra Republicana tenim molt clar que Tarragona serà forta si s’oblida de projectes megalòmans i se centra a aprofitar aquells recursos personals, econòmics i patrimonials que la distingeixen d’altres ciutats i que la fan única. Aquest és l’optimisme que ens guia, l’ambició del canvi en favor de la millora col·lectiva.

tracking