Diari Més

Creado:

Actualizado:

D’ençà que estem en campanya electoral constant, sembla que tot val per desqualificar l’adversari, independentment de la certesa o no del que es diu, malauradament aquest no és un tema monopolitzat de la classe política, ja que cada cop és més normal veure com massa vegades es produeix la «lapidació verbal» en el nostre dia a dia i en tots els nivells de la nostra societat.

A vegades, fins i tot, podem acceptar com normal la dinàmica general que suposa «mentir» sobre la nostra quotidianitat, deixant de costat els costos que això pot comportar per aquells que són víctimes d’una situació inqualificable que posa en perill la seva viabilitat com persones.

Que fàcil és parlar dels altres en to de menyspreu, no baixant a donar les raons que ens poden induir a la situació esmentada, és més, avui via les «xarxes socials» es pot fer molt de mal al prestigi de molta gent, sense realment valorar objectivament el que suposa aquesta «via» d’actuació.

Cada dia estem sotmesos a una pressió mediàtica increïble i de manera acaparadora, i el lògic és que fem cas a «el que ens envien» segurament sense fer cap valoració meditada, si el que es diu té fonaments reals de credibilitat o constitueix una farsa inducció impulsada, la majoria de vegades, per no es sap qui.

Tornant a la dinàmica pública, és evident que un nombre de noves que «ens venen» tenen poc de veritat i massa de manipulació, amb el que això suposa de tergiversació d’una veritat a vegades orfe de l’equanimitat que seria exigible. Sembla que en campanya electoral val tot, mentir sobre el que es pensa fer, buscar perjudicis cap als quals no pensen com nosaltres i, inclús, utilitzar les mitges veritats com a estratègia de campanya electoral.

Certament, negativitat en grans dosis destinada a guanyar a qualsevol preu.

Quan lamentem que en ple Segle XXI, determinats països reinstaurin la lapidació, no estaria de més reflexionar sobre la nostra pràctica al respecte en la dinàmica quotidiana en una manera de fer amb greus perills que suposa desinformar com una fita assumible i perfectament justificada.

Esperem que els que fan servir aquest model, no tinguin els èxits que a curt termini puguin assolir, i que a la llarga siguin damnificats en una fórmula que haurien d’aconseguir erradicar de manera urgent, si no volem que la relativitat dels fets ens col·loquin en un món on res és real i tot es troba manipular en funció de no saber quins interessos.

tracking