Diari Més

La Catalunya nova

Coordinador Lliures Catalunya Sud, Camp de Tarragona

Creado:

Actualizado:

La decadència de les terres del sud després de la caiguda de la gran Tàrraco, ha estat durant segles una pesada llosa vers aquest territori que la reconquesta va anomenar Catalunya Nova, posant en solfa una supremacia barcelonina de la Catalunya vella aclaparadora i incontestable.

Recuperar la democràcia no ha fet més que enfortir un centralisme endèmic vers les nostres terres, i com alguns diuen estem sota el domini de «Barcelunya», capital de la Catalunya Vella Carolíngia que l’ha fet i modelat al seu caprici. Darrerament però, veus molt autoritzades reclamen protagonisme en el disseny del destí de les nostres terres del Sud.

No va ser casualitat que els Escipions escollissin aquestes contrades per establir la Seu Imperial de l’oest del mediterrani de l’Imperi Romà. Les possibilitats són enormes, cal que tots plegats, persones, entitats, empreses, ... Ens creiem que som capaços de tirar endavant un projecte nou i engrescador per construir sinergies amb tots els elements potencials que gaudim com Port, Aeroport, AVE, Corredor Mediterrani, Parcs Temàtics, Terres de l’Ebre, Turisme, Enoturisme, Indústria Química, Indústria Agroalimentària, etc.

Això no pot sorgir de posicions extremes ni promeses inútils, tan sols des del coneixement i la moderació de la centralitat que aixoplugui transversalment totes les inquietuds i iniciatives. Primer cal creure que és possible i des dels Liberals de Lliures CatSud pensem que és una aposta ferma per tornar a posar la Vella Tàrraco i la Catalunya Nova com a paradigma i alternativa nova, diferent, descentralitzada i respectuosa amb el medi per oferir qualitat de vida.

Les eleccions vinents municipals poden ser el tret de sortida, cal que tots els que creiem possible aquest Projecte unim forces i comencem a posar en marxa aquesta gran oportunitat que el desgavell polític actual ens posa davant.

tracking