Diari Més

Creado:

Actualizado:

El Comissionat pel Litoral de Maresme, està punt de consumar el delicte ecològic que suposa la destrucció de les platges naturals del Maresme, malmeses per la construcció de ports esportius. Caldria estimar com a única solució real per al seu manteniment natural la desaparició dels ports. La solució alternativa, més viable i possible, passa per la construcció obligatòria d’un bypass, que faci possible mantenir el flux de la sorra, respectant les amplades naturals de les platges.

Les administracions afectades han estat incapaces de trobar solucions estables, segurament, per la no acceptació del principi bàsic del comportament d’una platja natural, basat en el seu flux natural de la sorra, quina interrupció crea espais amb accés de sorra a llevant i sense sorra a ponent.

L’abocament de sorra en espais protegits per espigons i esculleres, creant platges artificials, suposa una solució inestable, exposada a l’albir de la destrucció produïda pel proper temporal. El fet de la seva poca duració, es podria estimar com una pretesa malversació de diners públics.

La no acceptació de la solució del bypass com a necessària i imprescindible, genera la gran contradicció de les administracions implicades, defensores dels interessos privats dels ports i no dels públics dels ciutadans.

Convertir les platges naturals en artificials, en lloc d’obligar als ports esportius al funcionament d’un bypass, amb un transvasament permanent de sorra, suposa rematar sense excuses l’actual delicte ecològic dels ports.

tracking