Diari Més

Tribuna

Tarragona, compromesa amb la gestió ètica i transparent

Primer tinent d’alcalde Ajuntament de Tarragona i portaveu GM Partit Popular

Creado:

Actualizado:

El Ple municipal d’aquest dimecres va aprovar per unanimitat el Codi Ètic i de Bon Govern, amb el qual l’Ajuntament de Tarragona dona compliment a l’obligació d’aprobar un codi de conducta que es recull a la Llei de Transparència, en què s’especifica, entre altres, l’obligatorietat de «l’establiment d’uns principis ètics i unes regles de conducta coherents». Així mateix, aquest codi estableix, com marca la llei, la creació del Comitè d’Ètica, els membres del qual no seran remunerats, que vetllarà pel seu compliment i emetrà propostes i recomanacions. Amb aquesta nova normativa, des de l’Ajuntament de Tarragona busquem tres objectius fonamentals. Entre ells, establir els principis ètics que han de guiar l’actuació del personal municipal; definir els principis de Bon Govern per fomentar; i determinar les normes de conducta dels alts càrrecs i assimilats de casa nostra.

Entre altres qüestions, el Codi Étic inclou la prohibició de rebre regals o donacions, tret d’aquells de cortesia, que seran publicats al Portal de Transparència; la publicació de les reunions, entrevistes i trobades dels representants municipals; així com les sancions en els casos d’incompliments.

Vull posar èmfasi en el fet que aquest Codi Ètic i de Bon Govern ha estat elaborat pels tècnics municipals de l’àrea de Transparència i Bon Govern de l’Ajuntament de Tarragona, sense cap despesa suplementària per a les arques municipals. Des d’aquestes línies, com a conseller de l’àrea, vull agrair la seva excel·lent feina i professionalitat.

L’aprovació per unanimitat al Ple de tots els grups municipals d’aquest Codi Ètic i de Bon Govern referma el nostre compromís amb la transparència, per tal d’aconseguir l’excel·lència en la gestió municipal.

La feina, però, no acaba aquí. Des de la conselleria de Transparència i Govern Obert continuem treballant per tal d’assolir un millor funcionament de l’Ajuntament de Tarragona, perquè això revertirà en benefici la ciutadania de la nostra ciutat.

tracking