Diari Més

Tribuna

Voteu pel canvi, voteu Miquel Iceta!

Cap de llista per Tarragona a les eleccions del 21-D

Creado:

Actualizado:

Aquestes no són unes eleccions normals, efectivament. Són unes eleccions on els catalans i catalanes ens juguem molt, també cert. Els juguem, ni més ni menys, que la recuperació de la concòrdia entre catalans i la reactivació econòmica del país (i, per tant, la prosperitat de tots i totes) tan malmès per aquests darrers mesos d’inestabilitat política.

I si es fa, objectivament, un anàlisis del que ha estat la campanya electoral conclourem que tan sols un candidat ha volgut sortir de la trinxera del dogmatisme ideològic i s’ha atrevit a buscar sintonies, apel•lant al respecte i la convivència, fent propostes en positiu per trobar un acord que ens permeti sortir de l’atzucac: Miquel Iceta.

I és precisament per això que ha rebut atacs ferotges i foc granejat de tots aquells que tan sols entenen la política, no com l’exercici de la convivència entre adversaris respectuosos de les raons de l’altre, sinó com el combat contra enemics irreconciliables que tan sols es mereixen ser objecte del menyspreu absolut.

I és molt trist i molt lamentable que els ciutadans haguem estat testimonis de com alguns candidats, que opten a representar al poble de Catalunya, hagin basat la campanya a negar la condició de demòcrates o de catalans dels seus adversaris. Els socialistes creiem que l’únic que sobra al país és el fanatisme i el que falta, precisament, és la voluntat d’entesa i de concòrdia que és el que nosaltres defensem i representem.

Volem una Catalunya de tots, no un país de blocs que es donen l’esquena. Volem un Govern transversal i de progrés, liderat per Miquel Iceta, que asseguri la recuperació de la convivència i de la nostra economia, la que crea els llocs de treball. No volem ni violència, ni insults, ni frontismes, ni més talls de carretera, ni vetos, ni embolic. No volem tampoc més aventures que acaben en trencadissa i en una fallida realment històrica. És l’hora del seny, del catalanisme social i també del constitucionalisme inclusiu i tolerant de tota de vida. L’hora d’un bon Govern, amb una gestió impecable dels recursos públics, que pensi en la defensa dels interessos de tots els catalans i no només de la meitat menys un. És l’hora de Miquel Iceta i Llorens, president de la concòrdia i la reconciliació dels catalans.

Per fer-ho possible demano el vot dels socialistes i de tots els progressistes catalans. I en aquest context realment històric demano també el vot pel PSC a aquells de vosaltres que vàreu votar als comuns a les darreres eleccions legislatives. Les enquestes assenyalen que aquest cop Catalunya en Comú no tindrà representació per Tarragona i no podem perdre ni un vot de progrés al futur Parlament. Recordeu, a més, que va passar quan els independentistes van exigir a la senyora Colau que fes fora els socialistes de l’equip de Govern de l’Ajuntament de Barcelona: que vàrem ser foragitat ipso facto.

Demano també la confiança d’aquells que fa dos anys van votar Ciutadans. Ja veieu que ha passat: Ciutadans governa conjunta i feliçment amb el PP. Tan feliçment que el senyor Aznar no oculta la seva admiració per Albert Rivera i no per Mariano Rajoy. Ells van fer Rajoy president del Govern a canvi d’un paquet de mesures contra la corrupció. I quants imputats per corrupció del PP han dimitit? Cap ni un. De fet, de vegades semblen els representants d’una dreta encara més radical que el mateix PP. Cap vot progressista pot anar a Ciutadans!

Em dirigeixo també directament a aquells catalanistes moderats que fa dos anys van fer confiança a Junts pel Sí perquè van creure el que deia el senyor Mas que hi havia un pla ocult, secret i enginyós, que ens duria a la independència low cost, sense conseqüències econòmiques ni socials. Era mentida com heu pogut comprovar. Creieu-me quan us dic que el vot al PSC és l’única opció per reconduir i solucionar el gravíssim conflicte polític que patim a Catalunya.

En definitiva, si no tanquem les ferides i cronifiquem el conflicte no hi haurà un futur millor per a ningú. Per això us demano el vot per al PSC i per Miquel Iceta, per girar pàgina i suturar la ferida social oberta entre catalans que tenim ara i que si no cicatritza impossibilitarà el progrés del país. Si tots els del sentit comú anem a votar podem guanyar les eleccions i canviar el rumb de Catalunya cap a la prosperitat col•lectiva. Ara és moment de reconnectar-nos amb el progrés i la voluntat d’acord sense aventures estèrils. Si no ho fem i ens trobem amb més del mateix, el dia 22 serà massa tard per a lamentar-ho. Ara és l’hora: Voteu pel canvi! Voteu Miquel Iceta!

tracking