Diari Més

Creado:

Actualizado:

L’Equip de Govern de l’Ajuntament de Cambrils, com ha estat habitual també en altres àrees durant aquest mandat, ha demostrat fer el mínim i en molts casos decideix espolsar-se les puces de sobre.

La poca implicació des d’un primer moment a l’hora de demanar la permanència de dues línies de P3 amenaçades pel criteri de la Generalitat només va poder compensar-se amb la mobilització de la comunitat educativa darrere la qual la Regidoria d’Ensenyament sempre ha actuat a destemps i amb poca convicció. El mateix doncs sembla que passarà amb el futur de la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC), amb una funció molt feixuga però important per a la nostra societat duta a terme des de fa anys per un grapat de bons professionals. Estem parlant d’un servei que s’ofereix a joves, que tot i matricular-se a l’ESO, no han aconseguit superar el seu segon curs, i no tenen cabuda pel seu perfil en altres ensenyaments reglats actuals, el qual els pots convertir fàcilment en futurs absentistes i adolescents sense estudis ni treball.

L’equip de govern i l’actual regidoria d’ensenyament de l’Ajuntament de Cambrils ja han posat en marxa la licitació i contractació exterior del servei d’aquesta UEC, el que significa una nova externalització d’un servei amb criteri social que fins ara havia estat ofert de forma directa municipalment. La nostra por és que aquesta febre externalitzadora no arribi a altres serveis del mateix tipus educatiu i social amb l’excusa de l’eficiència econòmica, perquè de diners en poden haver-hi, fins i tot per incrementar les places de la UEC, si no fos perquè es gasten en altres qüestions segurament menys transcendents des del nostre punt de vista.

És per tot el dit que com a Nou Moviment Ciutadà de Cambrils (NMC) hem estat satisfets del rendiment fins al dia d’avui de la UEC i fins i tot n’hem defensat l’augment dels seus recursos i professorat, així com el nombre d’alumnes que se’n puguin beneficiar.

De nou instal·lem en el debat públic la premissa per uns gairebé sagrada de què quan cal retallar o mirar prim en la despesa pública el primer que s’ha de posar en dubte és el que ja funciona en l’àmbit d’educació, serveis socials o sanitat. De la manera com s’ha anunciat aquesta nova mesura desencertada per part dels qui governen, nosaltres creiem que el que funciona s’hauria de deixar seguir funcionant, o com a mínim establir un temps suficient de debat amb les parts implicades que pugui durar tot aquest curs per qui sap si plantejar els resultats dels dubtes i propostes amb un major consens més endavant.

tracking