Diari Més

Creado:

Actualizado:

Ave Cèsar. Aquest és l’informatiu setmanal de Tarraco. Comencem parlant del port. Un galió Hexareme ha estat enviat en missió diplomàtica per Roma a petició del Pepus. Es tracta de l’embarcació amb l’enginyeria naval més sofisticada de l’Imperi. És capaç d’albergar 25 catapultes i vint arpax. Els ciutadans de Tàrraco han pogut visitar-lo per comprovar en directe el sistema de propulsió més avançat de l’Imperi: 400 esclaus comprats a Bilbo, de gran força i rendiment. Com és habitual, els del Front Judaic Popular han realitzat protestes en contra de l’embarcació bèl·lica. Un manifestant ha cridat «Fem un referèndum!» Tothom se l’ha quedat mirant sense saber a què es referia i han vist com els galens del «Petrus Mata» se l’emportaven.

El Servei Romà de Trànsit informa d’un xoc de quadrigues a la llegua MCXII de la Via Augusta, a l’altura d’Oleastrum. Pel que sembla, el traginer del primer dels vehicles ha perdut el control dels cavalls i ha xocat frontalment contra l’altra quadriga. S’ha enviat un SMS, (Subitis Medicinae Sistema) que han traslladat els ferits a galop fins al dispensari del riu, a Tàrraco.

Com ja és habitual, després de cada accident, els animalistes protesten a la Via Augusta pel dany que pateixen els cavalls. Les seves pancartes reflectien lemes com: «Prou d’animals ferits, inventeu ja el motor de gasolina» i «Apus VII gratis, ja!». I ara, els sortejos: al cupó de la XI ha resultat premiat el número MICVLI. Agenda: el XXVIII de juliol els escrivans de Tarraco es reuniran a la posada Urbis per debatre sobre el tema: «Periodicus i jubilatio», a càrrec de Carolus Abellotus.

tracking