Diari Més

Creado:

Actualizado:

Avui he tingut una primera experiència a la carretera. No malpenseu, no estava apostat amb una cadireta de plàstic en una rotonda. Resulta que estic provant un Nissan Qashqai, que sortirà al mercat pròximament, com el Pablo Casado. La gràcia del vehicle és que ja pot conduir sol. Vaja, que és intel·ligent i sap «llegir» la carretera i moure sol el volant. Llàstima que no estigui programat per pagar ell solet la zona blava.

El món està boig. Encara me’n recordo d’aquell troleibús elèctric que unia Tarragona i Reus als anys seixanta. Aquell trasto va ser substituït per moderns vehicles dièsel, i ara, a Barcelona, el que es porta és un avantguardista troleibús elèctric. A veure si ja inventen alguna cosa que vagi a pedals i ens deixen en pau d’una vegada amb les «noves» tecnologies.

Ara es veu també que la novetat és tenir motor a gas. Buenuuu, l’últim crit... Tenia set anys (ara en tinc cinquanta-set) que ja vaig pujar en un taxi amb motor a gas a Sevilla.

A la Nissan, l’Abel, el cap de premsa, m’ha donat instruccions sobre el vehicle perquè no m’espantés. He endevinat de seguida que gastava poc. M’ha preguntat que com ho sabia. I era evident: perquè si és «autònom» en aquest país, no pot gastar gaire, com jo. En tornar de la prova m’ha preguntat: «Què tal?», i li he dit que si sabien silenciar els nens, el gos bordant i que la sogra cabés al maleter, ho brodaven. Fins que solucionin aquests problemes «mecànics» no avançaran. Per si de cas, li he proposat que treguin un Qashqai «República», que a Catalunya, amb la conducció «autònoma» no s’arribarà enlloc.

tracking