Diari Més

Tribuna

Mobilitat segura a Tarragona

Regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Tarragona

Creado:

Actualizado:

La gestió dels poders públics ha de buscar sempre la millora de la vida de les persones i des de l’àrea de l’Ajuntament de Tarragona que gestiona la mobilitat de la nostra ciutat és el que fem. Conjuntament amb actuacions de gran rellevància com instaurar la circulació en sentit únic a Les Gavarres o la peatonalització de la Part Alta, des de la conselleria de Mobilitat també treballem en petites iniciatives per tal de fer més segura la mobilitat dels tarragonins i tarragonines. Els nostres objectius són una millora en la seguretat vial i armonitzar la convivència entre les persones i els vehicles als carrers de Tarragona i amb aquest treball que fem ho estem aconseguint.

A tall d’exemple d’aquestes actuacions, podem parlar de la instal•lació de semàfors a la cruïlla del l’avinguda Prat de la Riba amb els carrers Higini Anglès i Pare Palau. La regulació semafòrica ha millorat la mobilitat i la seguretat dels vianants en una de les artèries principals de la ciutat que presenta un elevat trànsit de vehicles i persones. Així mateix, en les darreres setmanes hem instal•lat quatre radars informatius de velocitat en diferents punts, una iniciativa sense caràcter sancionador que persegueix l’objectiu de reforçar la conscienciació dels conductors en el respecte dels límits de velocitat.

Amb la mateixa voluntat de millorar la seguretat de les persones hem apostat per sistemes reductors de la velocitat dels vehicles en el nucli urbà. Així, a La Floresta hem instal·lat bandes reductores de velocitat al vial que separa el camp de futbol de la resta del barri, mentre que a Torreforta i Bonavista s’han construit passos elevats i a Campclar, Sant Pere i Sant Pau i Sant Salvador, ressalts d’esquena d’ase.

És important ressaltar que aquestes iniciatives, que es fan seguint criteris tècnics per a la millora de la seguretat, donen resposta a les necessitats detectades en matèria de seguretat vial i a les demandes que recollim en les reunions periòdiques que realitzem amb les associacions de veïns de la ciutat. Hem fet molta feina en l’àmbit de la mobilitat segura, però no ens aturem perquè encara tenim molt per fer.

tracking