Diari Més

Creado:

Actualizado:

El món educatiu no està exclòs de la responsabilitat social dels joves, immersos en una crisi que ha despertat consciències solidàries, davant la creixent desigualtat social i precarietat laboral. Caldria esperonar aquestes consciències, més enllà del voluntariat individual, per fer possible el seu desenvolupament social, creant una societat més justa i preparada, mitjançant un sistema d’aprenentatge educatiu per a projectes que apostin per una transformació digital i social amb rostre humà.

Des del Moviment Sènior, potser ingènuament, creiem haver trobat una idea nomenada «Vida local 24 hores, incloent-hi el treball», que planteja una nova societat centrada en les persones i no en els diners i per a quin desenvolupament fem una crida a la responsabilitat social dels joves i als equips docents del món educatiu.

Idea que aposta per un canvi cultural, que començant per la persona i la família, acaba finalment en els municipis, com el primer lloc on es produeix la socialització comunitària de la societat. S’ha batejat la idea com a disruptiva, aconsellant per al seu desenvolupament la utilització de la metodologia design thinking, com la més adequada per promoure un canvi utòpic de societat i de civilització.

Donat que el projecte està basat en la transformació digital i en l’internet de la societat, estimem que el seu caràcter innovador i creatiu, requereix la participació intel·lectual dels joves, com a nadius digitals del món educatiu.

tracking