Diari Més

Creado:

Actualizado:

Les festes organitzades per l’Associació de Veïns Puríssima Concepció a principis de mes a i la inauguració a la Sala Santa Llúcia de l’exposició La festa a la porta de casa, iniciativa de la Federació d’Associacions de Veïns de Reus (FAVR) amb la imprescindible col·laboració de Carrutxa, han posat punt final al calendari de festes de barri d’enguany i, d’alguna manera, ens marca el moment de fer balanç de l’any, tot i que encara ens queden uns dies d’aquest 2017 i activitats pendents de realitzar.

Amb aquesta exposició, la FAVR us convida a fer un repàs des de diferents punts de vista de la festa dels barris de Reus i com aquestes han passat a formar part de la nostra cultura, de la nostra història col·lectiva. La podeu visitar al seu emplaçament actual o als diferents punts de la ciutat que visitarà, atès que es tracta d’una exposició itinerant.

I és que des del mes de maig fins ara, amb més o menys freqüència, els diferents barris de la ciutat han programat les seves festes consolidant un calendari festiu que forma part ja de l’agenda cultural de la ciutat. La riquesa, la varietat, la diversitat, de propostes culturals caracteritzen unes festes que són un referent de convivència i tolerància i que formen part de la nostra història col·lectiva des de fa segles.

A més a més, aquest any, amb motiu de la Capitalitat Cultural Catalana, hem pogut gaudir als barris d’un ventall d’actes amb diferents formats dirigits a tot tipus de públics. Així dos projectes, de nou a proposta de la FAVR, com la Música als Barris i Lectura a les places, han arribat per primera vegada a diferents barris de la ciutat.

L’èxit i la bona acollida de les propostes ens encoratja per tornar-los a programar durant l’any 2018 amb més projectes proposats des dels barris per als barris i millorar la informació, comunicació i coneixement de l’àmplia oferta que tenim a la ciutat, creant un interrelació entre les propostes que sorgeixen dels barris i les que son fruit de la programació dissenyada per l’Ajuntament.

Però els barris i el seu moviment associatiu són molt més que festes. El suport a la Gent Gran a través el projecte Guaita, hi som tots?, la recollida de signatura contra la pobresa energètica, la Gala Solidària per recollir joguines, el suport i seguiment de la creació del baixador de Bellissens a través de la Taula que vàrem impulsar, les comissions de seguretat, la Taula de Qualitat de l’Aire, les reivindicacions puntuals, com ara el pàrquing de l’hospital de Sant Joan, de millora de les instal·lacions elèctriques, i un llarg etcètera que fan de les entitats veïnals federades l’ànima, el cor d’una ciutat que necessita tots plegats per continuar treballant en la millora de la nostra qualitat de vida, del nostre entorn i a la vegada fer de Reus un model de convivència, de tolerància, de solidaritat, en el que tothom és protagonista i responsable del seu present i del seu futur. Una ciutat feta per als barris i des dels barris, perquè Reus comença als barris.

tracking