Diari Més

Tribuna

Llibertat, república i pau

Regidor d’ERC-MES a l’Ajuntament de Tarragona

Creado:

Actualizado:

M’agradaria explicar que el dèficit fiscal català és de 16.500 milions d’€, dada finalment reconeguda per l’Estat. Això equival a perdre tota la despesa de salut, ensenyament i benestar. Una pèrdua que paguen les nostres classes treballadores i mitjanes, els nostres pensionistes i els nostres emprenedors. Clar que això tindria sentit en el marc d’un debat més o menys normal, que no és on som.

La violència amb que s’han imposat aquestes eleccions obliga a reivindicar principis més fonamentals. La desigualtat d’oportunitats i de garanties amb que afrontem la campanya, amb els nostres líders a la presó i a l’exili, obliguen a fer valer la nostra dignitat com a poble i els nostres drets i llibertat democràtiques.

Ho deia en un vídeo viral en Dante Fachín, ex líder de Podem: la victòria independentista és el “major zasca que es pot fer a Mariano Rajoy”. Com ell, és moltíssima la gent d’esquerres que comprèn que l’escenari de canvi polític que va de veres, des del 15-M fins a del l’1-O, és una victòria dels partits de la República, fins i tot entre aquells que no veuen clara la independència però que sí tenen clar que aquesta Espanya que ens imposen és insuportable!

Us heu parat a pensar què succeirà si el tripartit del 155 (PSC, PP i C’s) guanya i forma govern? Seria la victòria del PP més franquista i corrupte que hem conegut. El problema ja no és que cap govern que inclogui C’s i PP no defensarà els nostres interessos (rodalies, corredor del mediterrani, pensions...) i el nostre model de convivència (ensenyament, llengua, renda garantida...). El problema és que ens reprimiran, ens humiliaran i desmantellaran la Generalitat, inutilitzant les estructures que tenim (des de l’educació inclusiva fins als Mossos que van derrotar el terrorisme). En una paraula: l’autogovern!

On són aquelles veus que tan preocupades estaven per les garanties del referèndum davant les clamoroses injustícies d’aquesta campanya? Unes eleccions en que els meus candidats són a la presó, i en les quals el verd militar pot passejar pels carrers per tal de coartar la ciutadania, els mateixos carrers que tenen prohibits els avis que duen bufandes grogues. Vosaltres havíeu vist mai que es persegueixi un color? El persegueixen perquè volen imposar una monarquia en blanc i negre i nosaltres defensem una república amb tots els colors!

Nosaltres som gent honesta i compromesa i no ens avergonyeix admetre que no estem disposats a posar en risc la població del país perquè l’estimem. Però sí que estem disposats a anar a la presó per defensar el dret a decidir de tots els ciutadans, també dels que no pensen com nosaltres. Quants polítics del 155 ho poden dir, això?

Amics comuns que voleu el canvi, amics socialistes avergonyits de l’aliança amb el PP, us demano la vostra ajuda contra tot el que està passant. Us demano el vot per Esquerra Republicana de Catalunya, un vot per la llibertat, la república i la pau. Us el demano amb el cor a la mà. L’utilitzarem per fer un país pacífic, lliure i d’esquerres.

tracking