Diari Més

Tribuna

El silenci administratiu i les seves derivades

Membre de l’executiva local d’Esquerra Republicana de Vendrell

Creado:

Actualizado:

De tot el que vaig sentir al debat del darrer ple municipal al Vendrell, hi ha tres qüestions que van arribar al final del ple, al torn de preguntes dels regidors, de les que crec molt interessant ressaltar en aquest article. La primera qüestió la va traslladar la regidora Verònica Moreno de Sí es Pot Vendrell, i és la falta de resposta a un ciutadà de Vendrell, que va recollir 487 signatures per tal d’aconseguir que és la carretera de Valls i els seus entorns estiguessin en condicions, donat que la zona, com d’altres, està molt bruta per falta de neteja. Relacionat amb aquestaestà la confirmació que va fer el regidor de Residus, el senyor Trillas del PDeCAT, a la pregunta d’Eva Mata d’ERC, dient que el nostre Ajuntament, no ha fet cap acte a la Setmana Europea de la prevenció de Residus i, per últim, la falta de resposta a aquest ciutadà, que es mereix una reflexió en aquest article. Abans d’entrar a parlar de les derivades, que són de la situació transversal que suposa la brutícia i la brossa al municipi, per un servei de neteja insuficient, sumat a la falta d’actes sobre la Setmana Europea de la prevenció dels residus, que suposa no incidir en la conscienciació de la ciutadania envers el reciclatge de residus. Aquesta falta de conscienciació va fer que el nostre batlle, proposés una pujada de la taxa d’escombraries del 10% per al 2018.

Però, la falta de resposta al ciutadà és un problema massa greu, per a fer com a primera menció. La qüestió de la falta de resposta del nostre Ajuntament a Diego Platero, que va ser la persona que va demanar les signatures perquè es fes una millor neteja de la carretera de Valls i entorns, és força greu, perquè hem de tenir en compte que en no haver contestat a aquest ciutadà és no contestar a 487 ciutadans que ell representa davant l’administració. Si bé és cert que no contestar a una persona és ja un fet greu; perquè una vegada s’ha passat el temps legal de tres mesos que estableix la llei a l’administració per contestar, no fer-ho, suposa incomplir la llei. No respondre a 487 ciutadans, és molt més greu, perquè mostra menyspreu cap a tots els firmants. Encara que aquest menyspreu no termina aquí, donat que perquè el govern local contesti a Diego Platero, en el Ple d’Octubre i al de Novembre, la Verònica Moreno de Sí es Pot Vendrell, ha hagut de reclamar al Govern una resposta i, per tant, com que no va contestar davant de les reclamacions de la regidora, estem assistint, als menypreu del nostre govern cap als seus votants que ella representa.

Tot això es podria haver quedat resolt amb una reunió amb Diego Platero per part del regidor que porta el tema, per explicar-li la situació del municipi en aquesta matèria, proposant-li una bateria de propostes per part de l’Ajuntament per tractar de resoldre la situació de deixadesa del barri que ell planteja en el seu escrit i que afecta de forma transversal a tot el Vendrell.

Pel que fa al fet de la manca de neteja dels carrers i la brutícia general, cal destacar que tenim una empresa amb un contracte caducat i hem d’esperar a què algun dia es faci el concurs o es municipalitzi el servei, perquè fins ara, el nostre govern local va votar en contra de la proposta d’ERC de municipalització del servei al mes de gener i no ens consta que hagi fet res més. Això comporta que no podem tenir una empresa a la qual exigir canvis profunds, perquè tot queda en l’aire fins que no tinguemla definitiva que farà el servei. Pel que fa a la pregunta que fa l’Eva Mata sobre la manca d’actes per la Setmana Europea de la prevenció dels Residus, considero que és molt greu aquesta manca de conscienciació dels ciutadans i ciutadanes envers aquest fet. El reciclatge dels nostres residus està intrínsecament lligat a la taxa d’escombraries i, si recordeu, el nostre batlle volia apujar-la un 10% per cobrir el dèficit que hi ha, per pagar la factura de la recollida de les nostres brosses, i tota oportunitat és bona per conscienciar a la gent que ha de reciclar.

Era molt interessant fer actes de conscienciació per tal d’aconseguir millors resultats i no com a fet el senyor Trillas, regidor responsable de la recollida, que no ha fet res de res. En una comarca i un municipi amb uns índexs tan baixos de reciclatge, necessiten gent resolta a treballar per conscienciar a tots, no tan sols per l’estalvi a la factura de les taxes, sinó perquè tan sols tenim un planeta que hem de preservar per a nosaltres i les generacions venidores, i per fer-ho una fórmula és recordant això de les tres RRR, Redueix, Reutilitza, Recicla. Però com que no hi haurà campanya institucional en aquesta setmana, ningú de l’Ajuntament ho recordarà.

Tot lligat entre si, posa de manifest que tenim un govern poc conscient de la situació del municipi i necessitem un govern que contesti als ciutadans complint la llei, a la vegada que preparat per actuar davant la situació que tenim amb matèries tan sensibles i transversals com són el problema de la neteja i recollida de residus als nostres carrers.

tracking