Diari Més

Dia internacional de la dona

Vicesecretària Sectorial del Partit Popular de Tarragona

Creado:

Actualizado:

Lom conscients del paper que la dona ha desenvolupat en la història per aconseguir aturar les desigualtats socials, polítiques i econòmiques que l’han discriminat enfront de l’home. Sí. Ella ha alçat la veu però sovint s’ignora el paper discret que dia rere dia desenvolupa amb la seva intuïció, sensibilitat i capacitat de treball i esforç. La dona no és l’enemic del poble quan clama justícia i s’esforça per aconseguir el paper polític, social, econòmic i cultural que li correspon. És el paper que li toca per assolir una societat més justa.

Davant de situacions de crisi cal treballar perquè la precarietat no perjudiqui especialment aquelles dones amb risc de vulnerabilitat.

Així doncs, necessitem unes polítiques econòmiques que afavoreixin l’entrada de les dones en un món laboral digne i perquè també se senti protegida de qualsevol atac de violència de gènere. Alhora s’ha de lluitar per aconseguir la conciliació familiar i laboral que contribuirà al benestar familiar però a més a més, millorarà la satisfacció i la motivació personal. No és qüestió de voler manar, sinó d’estar en el lloc que li pertoca per la seva vàlua personal. Sí. Ella ha alçat la veu però no està en lluita amb l’home. L’equitat entre dona i home radica en la dignitat de ser persones.

La idea d’escollir un Dia Internacional de la Dona sorgí a finals del segle XIX , dins del món industrialitzat, un món on la dona desenvoluparia un paper important, no absent de lluites i d’incomprensions. Després l’any 1975, l’ ONU va institucionalitzar el dia 8 de març com a Dia Internacional de la Dona.

Avui és el dia Internacional de la dona, d’aquelles dones corrents, de qualsevol edat i condició, que construeixen pas a pas la història d’avui. És un dia en què molts mitjans de comunicació dedicaran espais propis, on ressaltaran models més o menys encertats. No és un dia només de reivindicacions, sinó de propòsits i accions. Tant de bo avui es trenquessin les cadenes de la ignorància per a moltes dones a les quals s’anul·la el seu dret a l’educació. Tant de bo es desterressin les vexacions. Sí. Elles han alçat la veu però els queda l’esperança de pensar que cada dia és 8 de març.

tracking