Diari Més

DIADA DE LES CULTURES

El Grupo Viejo vuelve a enseñar el potencial al volver de Washington

Els Xiquets de Tarragona i els Castellers d’Altafulla renuncien als objectius respectius del dia

9 de 8 de la Colla Vella dels Xiquets de Valls a Altafulla

El Grupo Viejo vuelve a enseñar el potencial al volver de WashingtonArnau Martínez

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Altafulla ha vist una Diada de les Cultures atípica, ha començat una hora més tard a causa de la final del Mundial de futbol i els Castellers de Vilafranca no han estat a plaça perquè es trobaven al País Basc tot el cap de setmana. L’actuació, però, ha vist el 9 de 8 de la Vella al costat d’uns Xiquets de Tarragona i d’uns Castellers d’Altafulla que han marxat amb deures cap a casa.

Per la Colla Vella dels Xiquets de Valls ha estat la primera actuació després d’haver tornat a Washington i calia veure les sensacions amb què tornaven a plaça. Una vegada més, han sabut exhibir-se obrint amb el 4 de 9 amb folre. El castell ha pujat amb les mides correctes, però amb l’aleta s’ha anat desconfigurant i el pis de terços s’ha obert força. Després han seguit amb un clavat 3 de 9 amb folre i a tercera ronda ha arribat el plat fort amb el 9 de 8 amb tres enxanetes. Ha estat la primera vegada que Altafulla ha vist aquesta estructura i el segon de la temporada dels rosats. Tot apunta que enguany veurem el 9 de 9 folrat. Han acabat amb el pilar de 6 que els només han pogut carregar.

Els Xiquets de Tarragona han iniciat la diada amb un 3 de 8 molt tranquil i han seguit amb el 4 de 8 que s’ha girat un pèl al pis de quarts. Finalment, han descarregat el 2 de 7 que ha patit alguna revinclada. Els matalassers han renunciat a l’objectiu que s’havien marcat a causa d’algunes baixes. Volien estrenar els 9 pisos i també a algun castell de 8 i mig com el 5 de 8 que van descarregar per primera vegada la setmana passada o el 2 de 8 folrat que van carregar per Sant Joan.

Els locals no fan la clàssica

Els Castellers d’Altafulla duien en cartera la clàssica de 7, però finalment han canviat el 2 de 6 pel 5 de 6 a tercera ronda. A primera ronda han completat el 4 de 7, el primer de la temporada. Ha pujat bé, però a la descarregada un dels segons s’ha plegat fent perillar una estructura que s’ha acabat salvant. A segona ronda han optat per un sòlid 3 de 7.

tracking